Asistenţi ai persoanelor cu handicap, trimişi în şomaj pentru că primăria nu mai are bani

Dată publicare: 09-05-2019 16:46
Dată actualizare: 09-05-2019 18:02


Însoţitorii persoanelor cu handicap dintr-o comună din Gorj vor intra în şomaj de luna viitoare, pe motiv ca primăria nu mai are bani să-i plătească.

Oamenii spun însă că vor contesta în instanţă decizia pe care o consideră ilegală. De partea cealaltă, primăria le-a transmis că, prin trimiterea în şomaj, ei vor câştiga, de fapt, şi mai mulţi bani. Însă scenariul autorităţilor a fost primit cu scepticism şi huiduieli.

Primăria comunei Bălțeni nu a primit nici un leu de la bugetul central pentru plata însoţitorilor persoanelor cu handicap. Acum aleşii locali au decis să îi trimită în şomaj pe cei 24 de asistenţi personali, care erau plătiţi lunar cu 1250 de lei net.

Edilii spun că beneficiarii ar fi în avantaj: din bugetul local ar fi plătiţi în continuare cu aceleaşi sume sub formă de indemnizaţie, la care s-ar adăuga şi ajutorul de şomaj.

Marius Popescu - secretar Primăria comunei Bălțeni: "În plus vor lua şi aproximativ 500 de lei ajutor de şomaj, deci un venit net pentru următorul an de 1750 faţă de cei 1250 luaţi până în prezent.”

Asistenţii personali spun însă că stratagema financiară este, de fapt, o capcană: nicăieri în contractele lor de muncă nu se prevede o astfel de varianta de plată şi oamenii cred că, de fapt, vor rămâne fără bani!

Oamenii spun că vor apela la avocaţi. Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Gorj a comunicat că, până acum, nicio primărie din judeţ nu i-a mai concediat pe asistenţii personali.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO