Arta, un domeniu in care puteti investi in vremuri dificile

Dată publicare: 17-06-2009 00:00
Dată actualizare: 20-05-2012 18:47


Dupa aur si diamante, spun analistii. Pentru toti cei interesati, se pregateste o licitatie cum n-a mai fost alta in Bucuresti.

Vor fi scoase la vanzare tablouri valoroase, iar unul dintre ele a fost evaluat la sase milioane de euro.

Panza este semnata de Camille Pissarro si se numeste "Taietorul de Lemne". Lucrarea se afla acum in seiful unei banci din Capitala.

A putut fi admirata la Muzeul National de Arta si a facut parte din colectia doctorului Iosif Dona.

"Taietorul de Lemne" a fost pictat la sfarsitul secolului 19, de Pissarro, in ultima parte a vietii sale, cand suferea de conjunctivita.

Din pricina bolii, artistul nu mai putea sa lucreze in aer liber. Era nevoit sa picteze in spatele unei ferestre si poate din acest motiv tablourile sale au o alta lumina, decat a celorlati pictori impresionisti.

Pretul de pornire pentru licitatie a fost fixat la patru milioane de euro.

Organizatorii spun ca doi oameni importanti de afaceri din Romania s-au aratat interesati de pictura si sunt gata s-o cumpere.

Dar mai sunt si alte opere de arta, ce vor fi scoase la licitatie, printre ele si un nud al lui Camil Ressu.

In 2009, o casa in centrul Capitalei valoreaza mai mult de 200.000 de euro, pretul de pornire al tabloului la licitatia de pe 25 iunie.

Printre operele de arta ce vor fi scoase se numara tablouri de Baba, Grigorescu, Tonita, Piliuta, dar si o pictura de Delacroix si una de Dali.

Tags: licitatii,


VIDEO PROTVPLUS.RO