De ce are Arhiepiscopia Tomisului datorii de 1 milion de lei la stat? "Am hranit nevoiasii"


Ultimul update: Miercuri 12 Septembrie 2012 06:40
Data publicarii: Joi 08 Decembrie 2011 17:57
Categorie: Stiri Sociale

Incurcate si pline de pericole pot fi caile Domnului, chiar si pentru cei care il slujesc. Oamenii Fiscului au batut la portile Arhiepiscopiei Tomisului tocmai acum, in sfantul post al Craciunului.

Inspectorii incearca sa recupereze o datorie de aproape un milion de lei catre bugetul de stat. Drept urmare, ei au pus sechestru pe o serie de bunuri, inclusiv pe palat.

Cei din conducerea Arhiepiscopiei confirma restantele, dar sustin ca au preferat sa ii ajute pe enoriasii nevoiasi, decat sa isi achite obligatiile ca muritorii de rand.

Datoria descoperita de inspectorii de la Finante este de 879.000 de lei. Suma reprezinta impozitul pe salariile angajatilor Arhiepiscopiei.

Pentru recuperarea datoriilor, Administratia Finantelor Publice a pus sechestru si pe o casa cu 6 camere din centrul Constantei, dar si pe un teren de 250 de metri patrati.

La acestea se adauga Palatul Arhiepiscopiei, 13 autoturisme, doua cladiri si un teren.

Culmea este ca anul trecut, biserica a raportat un profit record de aproape 30 de milioane de lei, de sapte ori mai mare ca in 2009.

Bani frumosi s-au adunat si din vanzarea vinului facut la Nazarcea, dar si din donatiile credinciosilor.

Insa profitul de peste 6 milioane de euro este justificat altfel acum.

Pentru ca sunt vremuri dificile, reprezentantii Arhiepiscopiei Tomisului le-a cerut celor de la Fisc o esalonare a datoriei, pe care o pun oricum pe seama ajutorului dat enoriasilor aflati intr-o situatie grea. Mai exact, au fost hraniti la cantinele sociale peste 500 de copii si batrani.

Exista insa si situatii in care crestinii care cer sprijin din partea bisericii se lovesc de un refuz categoric. Fapt demonstrat si de incercarea noastra de a obtine un ajutor pentru copiii unei familii a carei locuinta a lua foc.

Si in septembrie anul trecut, Arhiepiscopia Tomisului figura cu o restanta de aproximativ 1 milion de euro, care intr-un final a fost achitata. Preotii au spus atunci ca au facut un credit bancar.

VIDEO PROTVPLUS.RO