Apartamentele noi, inaccesibile pentru majoritatea romanilor

13-02-2009 00:00


Daca aveti, sa zicem, un salariu de 2.000 de lei luati-va gandul de la un apartament nou! La acesti bani o banca va ofera un imprumut cu care nici macar loc de parcare intr-un ansamblu rezidential nu va puteti lua.


Targul imobiliar deschis zilele acestea in Capitala vine cu multe oferte, majoritatea insa inaccesibile. 

Cei care lucreaza in imobiliare spun ca ofera reduceri mari pentru apartamentele noi, insa acestea sunt insuficiente pentru buzunarul omului de rand. Foarte putini dintre cei care au vizitat targul imobiliar in primele doua zile isi permit asa ceva. 

Cele 10.000 de apartamente scoase la vanzare aici au reduceri de la 10 la 30% si o parte se vand la pachet cu locul de parcare, pe care, daca il cumparati separat, puteti plati chiar si 20.000 de euro.

In timp ce unii constructori le garanteaza clientilor ca vor plati rata la un curs leu-euro mult mai mic decat cel actual, altii organizeaza circuite de vizionare a apartamentelor noi. Daca va hotarati sa alegeti un apartament nou, o puteti face pana duminica la ora 16.00, in cadrul targului de la Sala Palatului. 

Daca aveti un venit mediu si doriti un apartament nou va trebui sa il cumparati in co-proprietate cu o ruda. Pentru doua salarii care insumeaza 4500 lei puteti obtine de la banca cel mult 40.000 de euro. Chiar si asa, veti avea nevoie de avans.

Tags: imobiliare,

VIDEO PROTVPLUS.RO