Apartamente de peste un milion de euro bucata la Targul imobiliar


Ultimul update: Joi 07 Iunie 2012 12:46
Data publicarii: Joi 16 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Desi pe piata imobiliara preturile apartamentelor noi sunt mai mici decat in lunile precedente, ultimul targ imobiliar aduce si apartamente de peste un milion de euro.


Fapt confirmat si de ultimul targ de case deschis joi, in Capitala. Interesant este ca in timp ce piata locuintelor pentru oameni cu venituri medii stagneaza, dezvoltatorii arunca oferte pentru proiecte de super lux. 

Cand vine vorba de criza de pe piata, dezvoltatorii nu vad lucrurile la fel. Unii spun ca este mai degraba de natura psihologica si incearca sa-si atraga clientii cu reduceri si promotii.

De pilda, exista constructori care promit ca va returneaza diferenta de bani in cazul in care apartamentul cumparat de la ei se ieftineste pana in decembrie 2009. Altii vin pe piata cu ofete de super-lux. Pretul unei astfel de case poate atinge cateva milioane de euro. 

In Buftea, de exemplu, un dezvoltator propune un proiect care include trei vile, fiecare la pretul de trei milioane de euro. Oferta mai include un yacht, un elicopter si un penthouse la Brasov. In zona Pipera, un alt investitor face apartamente, avand preturi de peste un milion de euro bucata. 

Aceste proiecte sunt in totala contradictie cu criza imobiliara care a cuprins Statele Unite, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Croatia si care incepe sa afecteze si Romania.

Tu ce crezi ca este mai avantajos: chiria sau rata la banca?

VIDEO PROTVPLUS.RO