A inceput Anul Maimutei si ne asteapta destule "turbulente" daca este sa le dam crezare prezicatorilor asiatici.

Asta pentru ca maimuta, de obicei imprevizibila, este asociata cu semnul focului, adica o temperatura inalta, din care se nasc disputele. Pana una alta, chinezii au respectat traditia din noaptea de Anul Nou au petrecut cu familia, in jurul unei mese imbelsugate, si au urmarit Programul TV de Revelion.

De mai bine de 30 de ani, gala de Revelion a Televiziunii nationale a devenit un ritual pentru chinezi.

Petrec cu familia, in jurul unei mese cu bunatati, dar urmaresc cu nesat fiecare clipa a programului tv,  cu muzica variata, numere de magie sau acrobatie, dar si omagii. "Fara partidul comunist nu ar exista China Noua" a fost unul dintre "hiturile" programului cu o audienta care pentru noi este fabuloasa - peste 900 de milioane de telespectatori.

La miezul noptii n-au lipsit artificiile, care alunga spiritele rele. Dar demonstratiile pirotehnice au fost "cu masura", ca sa nu sporeasca si mai mult poluarea care sufoca orasele.

Domnul Wang are o afacere in Bucuresti insa nu isi uita traditiile. Le da chiar si un pont celor nascuti in An de maimuta, daca vor sa alunge ghinioanele.

Wang Wenhvi, chinez stabilit in Romania: La maimuta trebuie ceva rosu, sau un siret rosu prins de mana sau picior

Neti Sandu, astrolog: Sa fim foarte atenti sa nu ne pacaleasca cineva. Maimuta stie sa se distreze pe seama altuia si este ca un prestidigitator care te pacaleste folosid niste artificii si dintr-odata pierzi din vedere esentialul

Anul maimutei de foc este unul al schimbarilor si aduce in prim plan alaturarea dintre foc si metal, o relatie nu tocmai prietenoasa.

Gena Rusu, consultant Feng Shui: Atat la nivel personal individual fiecare dintre noi se poate simti mai agitat,mai nervos, mai consumat de aceasta energie si paote intra mai usor in conflict dar si la nivel general pot aparea revolte, iesiri in strada din cauza nemultumirilor care sunt mai usor exprimate in acest an

Pe de alta parte, focul reprezinta soarele, iar asta inseamna ca toti vom fi mai volubili si mai optimisti.