Angajații mai multor companii din Timișoara, convinși să meargă să doneze sânge


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 16 Octombrie 2018 13:25
Categorie: Stiri Sociale

Centrele de transfuzii din toată ţara duc o luptă permanentă pentru a convinge donatorii de sânge să vină frecvent la ei.

Şi, pentru a acoperi nevoia de sânge, reprezentanţii centrelor au început să meargă la diverse companii private unde organizează campanii de donare. Până acum, 20 de firme din Timişoara au răspuns acestei iniţiative nobile.

La Centrul de Transfuzii din Timişoara, este nevoie de cel puţin 100 de donatori pe zi pentru a acoperi nevoile celor trei mari spitale din oraş.

Dar sunt zile când pe aici nu trec nici 40 de persoane, aşa că asistenţii centrului merg aproape zilnic pe teren.

Sunt 20 de companii care au acceptat să îşi implice angajaţii de două ori pe an.

"Nevoia de sânge este constantă şi de aceea este nevoie să apelăm la metode de deplasare a noastră către donatori, să nu îi aşteptăm numai pe ei să vină. Lumea trebuie să înţeleagă că sângele nu se poate cumpăra, nu avem sânge, iar nevoia pacienţilor este constantă", explică Rodica Lighezan, director Centrul de Transfuzii Timişoara.

Astăzi a venit rândul angajaţilor unei companii de anvelope. În total, 100 de angajaţi au răspuns prezent. Cristian este pentru a doua oară când donează sânge la locul de muncă, însă la Centrul de Transfuzii nu s-a prezentat niciodată.

"Sincer, din comoditate în primul rând. Cred că dacă mai multe companii ar face la fel, mulţi oameni ar dona. E bine, în primul rând pentru sănătatea mea şi în al doilea rând ajut oamenii care e nevoie", spune Cristian.

Angajaţii care aleg să doneze primesc bonuri de masă în valoare de 66 de lei, o zi liberă de la lucru şi 50% reducere la abonament pe mijloacele de transport în comun.

Potrivit statisticilor doar 1,7% din români donează sânge în mod frecvent.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO