Ancheta la Colegiul Goethe din Capitala. Parintii s-au folosit de acte false pentru un loc in scoala

02-04-2012 19:11


Colegiul "Goethe" din Bucuresti este vizat de-o ancheta penala. Parintii cu dosarele respinse au facut plangere la politie impotriva celor care au sustinut ca sunt de etnie germana, reusind astfel sa-si inscrie copiii.

Investigatorii trebuie sa-i descopere pe cei care au facut exces de zel si au depus la scoala declaratii mincinoase.

Printre parintii care n-au reusit sa-si inscrie copiii la Colegiul Goethe se numara si actorul Mihai Calin. Spune ca baietelul sau vorbeste foarte bine germana, dupa ce a studiat-o 4 ani intr-o gradinita cu predare in aceasta limba.

Dar n-a mai prins un loc la Goethe, pentru ca unii parinti ar fi sustinut ca sunt de origine germana si au avut astfel prioritate. Actorul a cerut o ancheta din partea politiei.

Din pacate, nu este singurul parinte care se plange de acesta situatie, iar informatia e confirmata de politie, care a declansat o ancheta.

Reprezentantii inspectoratului cunoasc situatia de la Colegiul Goethe, dar spun ca nu intra in competenta lor sa verifice autenticitatea actelor din dosarele de inscriere.

Prin urmare, asteapta finalizarea anchetei si, daca se vor constata abateri din partea conducerii colegiului, vor aplica sanctiuni.

Intre timp, parintii care au fost respinsi s-au indreptat catre alte scoli.

Ministrul Educatiei spera ca de la anul sa formeze clase cu predare in limba germana si in alte scoli, iar criteriul etniei sa nu fie obligatoriu.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO