Ambalajele originale NU mai sunt obligatorii pentru garantie. Ce trebuie sa faceti daca service-ul va cere cutia

Ultima actualizare: 08-11-2015 07:02
cutii de carton

Aveti in debara un teanc de cutii de carton pe care le pastrati ca sa beneficiati de garantie? Puteti sa le aruncati linistiti de acum inainte

Si asta pentru ca legea 249/2015, publicata pe 30 octombrie in Monitorul Oficial, precizeaza ca „Se interzice conditionarea, sub orice forma, a drepturilor legale ale consumatorilor referitoare la produsul cumparat de pastrare a ambalajului”. Adica beneficiati de garantie chiar daca aduceti telefonul in punga si nu in cutia originala iar service-ul nu are voie sa va spuna ca ati pierdut garantia fiindca ati aruncat ambalajul.

Incalcarea acestei prevederi, care se regaseste la articolul 16, alineat 8, din lege, se sanctioneaza cu amenda de la 15.000 lei la 25.000 lei. Plangerile in acest sens trebuie adresate ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

Legea, care reglementeaza gestionarea ambalajelor si a deseurilor de ambalaje in vederea prevenirii sau reducerii impactului asupra mediului, transpune prevederile Directivei 94/62/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 20 decembrie 1994 privind ambalajele si deseurile de ambalaj.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO