Alimentele romanesti sa aiba frunza turistica, propune ministrul Tabara
Seful agriculturii propune ca fiecare aliment produs in Romania sa aiba o eticheta care sa contina frunza din brandul turistic si spune ca astfel mierea, fructele si carnea de oaie vor fi promovate in Italia, Grecia, Cipru, Tunisia si Bulgaria.
Ma gandesc serios ca brandul acesta national sa vina si pe produsele agricole romanesti, mai ales ca l-a preluat si Lucian Bute. Eu cred ca acest brand, dincolo de dezbaterea care a fost si care a trecut in zona politica, de ce nu l-ai aduce si l-ai stiliza pe toate produsele care apartin Romaniei? Si pe produsele care se duc la export, dar si pe cele care se vand in tara, a declarat agentiei Mediafax, ministrul agriculturii, Valeriu Tabara.
El a afirmat ca productia agro-alimentara autohtona este una de calitate si ca sunt "foarte multe semne de intrebare" privind importurile.
Potrivit ministrului, in cazul in care cumparatorul ar vedea frunza pe un produs s-ar gandi: "Da, domnule, e produs romanesc, ma pot adresa cu multa siguranta". In plus, postarea frunzei pe produs ar creste, in opinia lui Tabara, responsabilitatea firmei producatoare.
Citeste toata declaratia ministrului pe www.mediafax.ro!