Alertă la un liceu din România. Elev, infectat cu Covid-19, deși nu prezenta simptome

Ultima actualizare: 09-06-2020 14:16

Un elev de clasa a VIII-a de la Liceul cu Program Sportiv din Iaşi a fost confirmat pozitiv cu virusul COVID-19, el fiind primul caz de acest gen după redeschiderea şcolilor.

 

UPDATE 13.00 Este anchetă epidemiologică la Liceul cu Program Sportiv din Iași, după ce un elev a fost depistat cu COVID-19.

Băiatul este în clasa a opta și săptămâna trecută, timp de două zile, a participat la pregătirile pentru Evaluarea Națională.

Nu avea atunci simptome de boală, dar o zi mai târziu analizele au arătat că este infectat cu SARS-COV 2.

Adolescentul ar fi luat virusul de la bunica lui, la fel și părinții adolescentului.

11 elevi și doi profesori care au intrat în contact săptămâna trecută cu băiatul, sunt acum în izolare la domiciliu și vor fi testați.

Directorul Liceului cu Program Sportiv din Iaşi, Ilie Gheorghică, susţine că minorul şi părinţii săi ar fi fost depistaţi pozitiv după ce bunica acestuia a fost internată într-un spital.

 

"Copilul respectiv a venit miercuri şi joi la şcoală la pregătirea pentru Evaluarea Naţională. Bunica lui a fost la spital să se opereze şi a făcut testul COVID-19, care a ieşit pozitiv. Atunci a fost chemată întreaga familie şi vineri li s-a făcut testul. A fost pozitiv pentru toţi", a declarat directorul Liceului cu Program Sportiv pentru Agerpres.

El a adăugat că, după confirmarea testului, a fost dezinfectată clasa unde învaţă elevul cu ajutorul unei firme specializate şi a fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică pentru a demara o anchetă epidemiologică.

Cei 11 colegi ai băiatului care au venit la şcoală săptămâna trecută vor sta acasă şi vor face pregătire online până la sosirea rezultatelor testelor acestora la infecţia cu virusul COVID-19.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO