Ai da apartamentul de bloc pe o casa la tara?


Ultimul update: Duminica 13 Mai 2012 07:46
Data publicarii: Sambata 15 August 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

De voie, de nevoie, peste 200.000 de romani ar vrea sa-si schimbe apartamentul cu o casa la tara. O declara conationalii nostri intr-un studiu recent.


Pentru unii, e o fuga de aglomeratie si poluare. Pentru altii, e singura solutie: si-au lasat satele pentru orase acum multi ani, dar, in ultima vreme, situatia s-a inrautatit si ar vrea sa se intoarca.

Aproape 250.000 de oraseni, ca sa va faceti o idee - cam intreaga populatie a Ploiestiului, spun ca si-ar dori sa dea anul acesta bulevardele pe ulite.

Fiecare cu motivul lui. Unii nu mai suporta orasul si, indata ce termina munca, fug in coltul lor de rai. De pilda, regizoarea Beatrice Rancea, care in 2001 s-a retras impreuna cu sotul la 25 de km de Capitala, intr-un fost conac boieresc.

In jurul casei se intind 10.000 de mp de livada, gradina cu zarzavaturi si o vie din care scot anual 900 de litri de vin. Este si spatiu suficient pentru cei 24 de caini ai familiei.

O alta categorie: cei veniti din sate sa lucreze la oras acum au dat de greutati si se intorc. La 10 kiometri de Craiova, in Isalnita, am gasit un exemplu. O familie care nu se mai putea descurca in oras cu pensia mica a luat o bucata de pamant si s-a mutat.

2% dintre oraseni spun ca in urmatoarele 12 luni, intentioneaza sa se mute de la oras la sat. Cifrele au fost extrase dintr-un studiu GFK, realizat in luna iulie pe un esantion de 1.100 de persoane, de peste 15 ani.

Tags: imobiliare,

Prima Vila, in loc de Prima Casa? Vilele
Runda doi, la Planorama: Proprietarii fara casa au apelat la politie!
Din 2010, romanii vor putea afla pretul real al caselor si terenurilor
VIDEO PROTVPLUS.RO