Agentii de turism vor sa fie platiti ca sa aduca straini in vacanta la noi

Dată publicare: 04-06-2009 00:00
Dată actualizare: 26-04-2012 13:54


"Vreti sa vina strainii in vacanta la noi, platiti-ne!". Asta cer agentii de turism, ministerului de resort, convinsi ca numai stimulati pot vinde imaginea Romaniei. Pe scurt, isi doresc intre 2 si 5 euro pentru fiecare client nou.

"Este o idee", da de inteles Elena Udrea, care nu respinge din start aceasta varianta. Din cele 2000 de agentii de turism doar 20 aduc straini in Romania. Si asta pentru ca spun cei din domeniu eforturile de promovare sunt prea mari in comparatie cu banii castigati la final.

Discutiile se poarta in conditiile in care numarul turistilor din alte tari, care si-au petrecut anul acesta concediul la noi, a scazut oricum cu 16 procente fata de 2008.

Asadar, daca insistam sa ne viziteze, sa ne ajute statul cum se intampla in Turcia, Spania sau Franta.

Ajutorul s-ar traduce intr-o prima de minimum 2 euro pentru fiecare strain care calca pe pamant romanesc. Daca ne gandim ca anul trecut au fost 1 milion, ministerul ar trebui sa puna deoaparte macar 2 milioane de euro.

Ministrul Elena Udrea nu ii contrazice. "Un turism strain in Romania sigur ca va cheltui minim 100 de euro, asta inseamna ca investim 2 milioane si se cheltuiesc pe teritoriul Romaniei 200 de milioane".

Sa nu omitem insa esentialul. Dincolo de toate aceste calcule virtuale, turistii au nevoie de conditii omenesti de cazare si de servicii de buna calitate, capitole la care noi nu excelam.

Ai sfaturi pentru cei care vor sa plece la drum? Stii totul despre un oras sau o tara? Ai fotografii spectaculoase sau vreo filmare care sa ilustreze cateva randuri? Trimite-ne povestea ta!

 


VIDEO PROTVPLUS.RO