Aeroportul Baneasa se extinde cu inca doua terminale


Ultimul update: Vineri 05 Octombrie 2012 19:13
Data publicarii: Vineri 12 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Aeroportul Baneasa se extinde cu inca doua terminale

Acestea ar trebui sa fie gata in 2009, si au rolul sa preia din aglomeratia existenta in aerogara, care are doar o cladire, si pentru sosiri, si pentru plecari.

Problema este alta, spun oamenii care stau in zona. Exista riscul ca pe Baneasa sa aterizeze si mai mult avioane, extrem de zgomotoase.

Numarul pasagerilor de pe aeroportul Baneasa a crescut de 5 ori din 2002 si pana in prezent. In aceste conditii micuta aerogara nu mai are cum sa primeasca valuri de oameni, cam doua milioane pina in 2010.

Astfel, conducerea aeroportului a luat decizia a impreuna cu doi operatori privati sa faca un terminal VIP si unul pentru operatorii low-cost.

Dar sa nu uitam ca cele doua terminale vor duce automat la o crestere a traficului aerian si de aici a zgomotului pe care il fac avioanele de mari dimensiuni. Multi dintre cei care stau in zona de nord a Bucurestiului sunt deja la limita rabdarii.

Oamenii sint scandalizati pentru ca pe vremea cind s-au mutat ei in Baneasa daca trecea un avion pe ora. Acum lucrurile nu mai stau asa. Exista insa si o a doua categorie cea a oamenilor cu bani extrem de interesati sa ajunga repede de acasa la aeroport.

Celor doua terminalele vor costa 18 milioane de euro si urmeaza sa fie concesionate pentru 25 de ani.

Sursa: Pro Tv

Masurile de securitate de pe aeroporturi sunt dure, dar nu suficient
O aeronava Tarom, lovita de o masina pe aeroportul din Barcelona
Se va construi un nou aeroport in sudul Bucurestiului
VIDEO PROTVPLUS.RO