Aduna bani pe Facebook iar apoi ii ajuta pe oamenii sarmani din Romania. Gest emotionant al unor romani stabiliti in Germania

Dată publicare: 23-11-2014 21:16
Dată actualizare: 25-11-2014 06:45


Intr-o lume in care avem senzatia ca nimeni nu mai are timp sa-si ajute aproapele, cativa romani stabiliti in Germania ne impresioneaza.

Ei au alcatuit pe Facebook o comunitate, iar ai nostri din diaspora aduna periodic bani, alimente si haine. Unii dintre ei vin chiar in tara ca sa ii ajute concret pe batranii si copiii necajiti.

Bunica Maria are 70 de ani si traieste intr-un catun din judetul Timis. E singura de multa vreme insa, din fericire, cativa tineri stabili in Germania i-au aflat necazul.

S-au mobilizat si au strans bani si alimente. In plus, au decis sa vina in tara si sa ii pregateasca pentru iarna gospodaria: i-au taiat lemnele si i-au izolat casa.

Ochii in lacrimi ai acestei bunici si vorbele ei de multumire i-au incurajat sa mearga mai departe. Asa au alcatuit pe Facebook un grup intitulat "Tineri de bine".

Ciprian lucreaza ca bucatar si este si initiatorul acestui proiect.

Ciprian Vasiu: "Si romanii din Germania au fost alaturi de noi, ne-au trimis pachete si ne-au cerut sa mai facem treaba asta. Si acum continuam, ca am zis ca daca tot ne-am apucat de un lucru, sa-l facem pana la capat. Am luat satele la rand, ne-am uitat unde sunt oameni cu adevarat saraci."

Ion si Vasile sunt 2 prieteni de 29 si 30 de ani care au un restaurant in Germania. Le-a venit ideea sa amplaseze in localul lor o cutie pentru donatii, iar banii ajung in tara. Donatorul primeste o supa gratis.

Ion Oprea, proprietar restaurant: "Ne-am gandit sa ajutam asociatia sa mearga mai departe prin donarea unei sume de bani pentru a ajuta copiii si familiile cu probleme din Romania."

In total, grupul format din 25 de persoane a sprijinit 40 de familii de acasa.


VIDEO PROTVPLUS.RO