985 de ani de munca pentru un batran din Arad!

Ultima actualizare: 09-10-2012 23:14
Batran

Nu e deloc de saga. Ci de isprava! Aberatia de mai sus reiese de pe urma unei scrisori trimise, cu aplomb, de cei de la Casa de Pensii unui barbat din Arad, care a fost instiintat ca perioada de munca ce-i va fi luata in calcul este.... 1988-1003.

Omul s-a pus pe matematici aplicate si, potrivit celei mai convenabile variante (1988-1003), i-au rezultat 985 de ani de munca! Sa tot fie platit pentru ditamai efortul! Situatia tragicomica impune insa o meditatie. De pe urma careia, apar la orizont trei posibile scenarii:

Barbatul a activat intr-adevar intre 1988 si 1003. Insa, conform cronologiei invatate in clasele primare de orice elev sarguincios, acest lucru ar fi fost posibil doar inaintea erei noastre. Numai atunci anii se numerotau descrescator. Caz in care, nu numai ca omul ar fi pus umarul la inflorirea civilizatiei minoice in Creta, ci ar fi fost martor ocular la evenimente precum invadarea Egiptului de catre nomazii hicsosi sau la formarea regatului hitit.  Sa nu mai enumeram eminentele cenusii cu care, poate, s-a tras de sireturi...  Merita tot respectul! 

Barbatul a lucrat intre 1988 si 1003. Printr-un calcul elementar, obtinem 985 de ani de vechime, dar cu minus. Asadar, iata ca se poate: avem de-a face cu conceptul bolnav de  vechime negativa! Inca nu am reusit sa patrundem hatisul gandirii functionarului roman, dar daca este inscris in acte, credem si nu cercetam. 

Barbatul a lucrat intre 1988 si 2003 (!), nu 1003. Ipoteza in care este vorba de o deja obisnuita eroare functionareasca. Si astfel, scenariul devine plictisitor si la ordinea zilei, nedemn de o ecranizare semnata Spielberg sau Coppola. 

Una peste alta, directorul Casei de Pensii din Arad s-a infipt pe calcaie si a declarat ca nu a apucat sa verifice dosarul barbatului. In cazul in care se vor gasi nereguli, vor fi remediate.  Dar daca nu se vor gasi, la care scenariu ramanem?

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO