50 de oameni au carat in spate componentele unui nou refugiu montan in Piatra Craiului. Totul este la o altitudine de 1700 m

06-08-2015 13:27

Operatiune istovitoare in Masivul Piatra Craiului. Rangerii parcului national impreuna cu salvamontistii si jandarmii montani au carat cu spinarea, pana pe creasta muntelui, aproape o tona de tabla si fibra de sticla.

Erau componentele unui nou refugiu montan construit de aceiasi oameni la 1700 de metri altitudine. 

Constructia era absolut necesara, pentru ca vechiul refugiu era deteriorat si nu mai oferea potectiei si adapost celor care se aventureaza pe creasta Pietrei Craiului. Asa ca a fost proiectat un nou refugiu, construit din 20 de piese din tabla si fibra de sticla.

A fost nevoie de 50 de oameni, care au carat in spate fiecare componenta. Cea mai grea dintre piese, de 50 de kilograne, a fost dusa pe brate de patru oameni. Urcusul pana la 1700 de metri altitudine a durat 5 ore. Dupa alte trei ore, constructia era deja montata.

Noul refugiu se afla pe traseul Valea Calinetului - Varful Ascutit, unul dintre cele mai dificile din Masivul Piatra Craiului. In el se vor putea adaposti in siguranta 8 persoane.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO