10 ani de festival de teatru fara... teatru! Misterul din Alexandria continua acum live pe www.stirileprotv.ro

Ideo Ideis

Despre Ideo Ideis ati auzit, stiti povestea. Puteti urmari AICI, live, acum, festivalul de teatru Ideo Ideis.

PROGRAMUL OFICIAL:

Sambata, 8 august
11:00-12:00 - Atelierul de Teatru, Botosani - A little drop of HAMLET
12:00-13:00 - Par Ris, Baia Mare - Inspir S-expir
15:00-16:00 - AS, Bucuresti - Almost, Maine
16:00-17:00 - Amprente, Brasov - Pisica Verde

Duminica, 9 august
20:30-21:30 - Gala de inchidere

----

Citește și
Ideo Ideis teatru Alexandria
Ideo Ideis, festivalul de teatru care a insufletit prin arta un oras din Romania. Printre protagonisti, Rebengiuc si Iures
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Doi tineri cu vise si initiativa, oras mic de provincie, nimic nu se intampla, nimic nu se pierde, totul te plictiseste, actori consacrati, artisti, trupe din toata tara, burse, Shtanga Boys, filmari pana in creierii diminetii, multa mancare. Stiti povestea. Nu o mai reluam. In Alexandria se intampla lucruri doar daca sunt alegeri (da, da, noi suntem, cu vii, cu morti, iesim la vot negresit, traditia ne obliga) si doar daca e Ideo Ideis. Adica luna august. De zece ani. De 3650 de zile si 10 luni de august, in care orasul fierbe, canta, tresara, plange, se indragosteste. Alexandria traieste doar de 10 zile pe an. ZECE.

In continuare, orasul de langa Bucuresti (mai exact 90 de kilometri) nu are teatru, dar are festival. Si ce festival! Trebuie sa fii acolo ca sa intelegi. Pe bune, trebuie sa fii acolo. Ca, na, ati mai vazut un festival la viata voastra. De muzica, de voie buna, de cultura, de arta si poezie, de p-afara, pe la Bontida, pe cine stie unde. Daaaaaaar, Ideo Ideis? E un mister. MISTER. Nu-l laudam ca e al nostru, al astora din Teleorman, printre care ma si numar, ca altfel n-as rade de acest mic orasel in care traiesc, pardon, in care locuiesc ai mei.

Dar imaginati-va atat. Zece zile de forfota liceeana. Zece zile ca recreatia mare de la scoala. O mai tineti minte, nu? In care copiii astia se indragostesc, se imprietenesc, se joaca, se cearta, se plang de dramele de la 16 ani (oooh, le stiti!, sunt oribile, chiar sunt!), se urca pe scena, se pozeaza cu actori din aia mari veniti de la Bucuresti. Anul trecut a venit si Rebengiuc. A sunat si mamaia de la tara, de pe langa Alexandria, sa ma intrebe daca nu ajung si eu acasa, sa ma astepte cu sarmale (la noi in neam, sarmalele si soriciul sunt atemporale si nu tin cont de sarbatorile crestine).

- Vin, stai sa vad cand prind un liber, cum se aliniaza planetele.
- Nu, mamaie, acuma, zilele astea.
- Facem pomana?
- Nu.
- Vin nasii?
- Sarbatorim ceva?
- Nu.
- Tai vreo curca, un porc?
- Mamaie, vine Rebenciuc, e festival mare la ma-ta la Alexandria si ma gandeam…

Desi raspunsul cel mai bun ar fi fost: “De ce sa vin, mamaie?” INTRUCAT IDEO IDEIS - ca asa se comunica anul asta. Si intrucat sarmale si sorici in august, ca asa am fost invatati, noi, copii de Teleorman crescuti fara apa calda, teatru, cinema si McDonalds. Asa cum nu trebuie sa fie teatru ca sa avem festival, nu trebuie sa fie nici Craciun ca sa bagam o sarma la 40 de grade pe canicula: “Da’ ce, mamaie, o mananci in soare?”

 

Asa ca si anul asta i-am batut la cap pe colegii de la stirileprotv.ro. Bine, a fost ceva de genul: Auziti, IDEO IDEIS de anul asta… AAAA, super, baga un text, da-ne programul si anunta pe site cand suntem live.

Sooooo:
Draga Romanie,
Incepe pe 1 august
E a zece editie si o sa fie, fireste, de poveste, ca toate de pana acum.
Pe www.stirileprotv.ro, dam live spectacolele de teatru tanar si gala de inchidere (si, Doamne, cum e gala, trebuie sa veniti la gala. TREBUIE!*):

· Joi, 6 august: 11:00 – 16:00
· Vineri, 7 august: 11:00 – 16:00
· Sambata, 8 august: 11:00 – 17:00
· Duminica, 9 august: 20:30 – 21:30

* Apropo de trebuie sa veniti, anul acesta, puteti ajunge gratuit la festival, zi de zi. In poza mai jos, vedeti cum:

Ca recreatia mare. Zece zile de recreatie mare. Sau ca o vacanta de vara, din aia de 3 luni, de cand eram mici, comprimata in zece zile. Asta e Ideo Ideis. Treceti macar o zi sau fie, dati click cand transmitem noi LIVE, si pregatiti-va sa va retraiti copilaria. Aia frumoasa, cu indragosteli si drame, cu gume Turbo si lectura suplimentara (si muuuult, muuuuult, muuuuult Sadoveanu :|), cu taberele la Navodari si julituri in genunchi, de la atata fotbal, de dimineata pana noaptea. Cineeee ajungeeee ultimuuul e ceeel maiii fraaaiiiier! :)

Text: Greta Goran

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Interviu cu Alexandru Ion:
Interviu cu Alexandru Ion: "Imi doresc sa le reamintesc constant oamenilor care ma stiu ca manager ca sunt si actor"

Alexandru Ion, tanar actor, manager cultural si co-presedinte al Festivalului National de Teatru Tanar Ideo Ideis. Dupa experienta UNATC a debutat in teatrul profesionist jucand patru roluri in spectacolul „Furtuna” si nu s-a oprit aici.

Ideo Ideis, festivalul de teatru care a insufletit prin arta un oras din Romania. Printre protagonisti, Rebengiuc si Iures
Ideo Ideis, festivalul de teatru care a insufletit prin arta un oras din Romania. Printre protagonisti, Rebengiuc si Iures

De noua ani, un oras micut din Romania, care nu are teatru sau cinematograf si unde nu se intampla niciodata nimic, a revenit la viata prin arta.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.