3000 de oferte de angajare. Companiile sunt darnice: salarii mari, telefon, masina si laptop

30-03-2012 18:21

3.000 de slujbe sunt disponibile zilele acestea la un targ de profil, semn ca piata fortei de munca se dezmorteste.

Companiile private par mai darnice: ofera din nou telefon mobil sau masina de serviciu, iar patronii sunt dispusi sa-si instruiasca angajatii, daca sunt talentati. Cer in schimb oameni muncitori, stabili si daca se poate cunoscatori de limbi straine ca germana, portugheza sau croata.

Sute de oameni au venit de la primele ore ale diminetii la targ, nerabdatori sa vada oferta si increzatori ca vor avea noroc.

"Va oferim un drum in viata si o cariera, nu doar un simplu loc de munca". Cu astfel de devize vin angajatorii care, parca mai mult ca niciodata vor oameni buni, pe care sa ii pastreze in firma si pe care sa ii recompenseze pe masura.

Cei de la Renault au nevoie de 300 de specialisti in inginerie, fabricatie si achizitii. Chiar daca nu au crescut salariile, promit bonificatii ca pe vremuri.

"Acces la servicii medicale, tichete de masa, operatorii au o masa calda subventionata, telefonul de serviciu, laptopul", spune Camelia Vaduva, sefa departamentului de recrutare al Renault Romania.

Cei de la Danone cauta tot absolventi, fara experienta, insa cu dorinta de avansare. Tocmai de aceea au pregatit un program special, sa-si instruiasca angajatii pentru vanzari si productie, dar sa-i si plateasca in acelasi timp.

E bine sa fie cumva pasionat sau sa aiba o inclinatie in zona asta. Pentru vanzari sa fie pasionat de negociere, in industrial: productie, calitate, spune Luiza Toma, reprezentant comunicare interna al Danone.

O sansa care nu trebuie ratata, ar spune Daniela Grec, absolventa de Management in Oradea: "Atata timp cat iti da posibilitatea sa inveti continuu cred ca este mult mai motivant decat banii, desi nu putem omite acest factor."

Optimist este si Claudiu Sarbu, experimentat in domeniul logisticii. Acum e gata sa renunte la actualul loc de munca pentru unul mai bine platit unde sa primeasca si o masina de serviciu: "Eu ca sa ajung la jobul la care activez imi ia o ora. Aproximativ 600 de lei dau din buzunar pe transpotul propriu."

Asadar piata s-a mai dezghetat, se fac din nou angajari insa si cerintele sunt mari. Cei de la Computer Generated Solution vor specialisti in IT care sa vorbeasca 4-5 limbi straine.

La targul de locuri de munca deschis in Capitala sunt oferite 3000 de locuri de munca. Cele mai multe angajari se fac in IT, inginerie si retail.


VIDEO PROTVPLUS.RO