Se-ntoarce agricultura cu susul in jos! Gem de kiwi produs in Romania
Chit ca din farfurii se ridica munti de sarmale, iar in frigiderele romanilor nu mai ai loc sa pui un ac, e bine sa stiti ca anul a fost plin de rasturnari de situatie pentru agricultura.
Dovleacul din samanta americana aproape ca a devansat varza si cartoful. Recolta de piersici si caise s-a prezentat in culori sumbre, iar multe legume au putrezit in camp.
In schimb, s-au adaptat la bruma si ploi, bananele sau curmalele. Asa ca de Craciunul viitor vom manca probabil gem de kiwi si compot de portocale.
Primele mostre vor ajunge curand in magazine. Deocamdata roadele sunt feliate cu mana.
In faza pilot se vor produce cam 500 de kilograme de dulceata exotica la 24 de ore.
Refractar sau nu la nou, ministrul agriculturii crede, totusi, ca ar trebui sa ne concentram mai bine asupra merelor si prunelor romanesti.
"Sper ca Romania sa nu ajunga totusi cultivatoare de banane", a spus Valeriu Tabara.