Perioada preferata a cersetorilor de lux. Castiguri de peste 10.000 de lei!

Dată publicare: 25-12-2010 00:00
Dată actualizare: 17-10-2012 04:25


De Craciun fii mai bun! Aveti insa grija ca bunatatea sa nu fie confundata cu prostia, pentru ca exista o anumita categorie tentata sa gandeasca asa.

 

Intra in ea cersetorii de lux, care profita de omenie si in aceasta perioada isi tripleaza castigurile. Banii ajung apoi in buzunarele traficantilor de carne vie.

Daca cineva ar face reclama cersetoriei, atunci exista si un actor perfect. Un batranel bolnav, fara picioare, cu parul alb, imbracat ingrijit, care abia trece in carje printre bucurestenii din Piata Unirii. E practic imposibil sa nu-l vezi si, mai ales, sa nu iti inspire mila.

Cat a strans in ultimele ore? Teancul gros de bani scos din buzunar ne dovedeste ca romanii, desi stramtorati, sunt generosi cu cei pe care ii vad mai neputinciosi ca ei. Asa ca omul nostru isi aprinde o tigara dintr-un pachet care costa peste 10 lei, are chiar un telefon mobil si raspunsuri pentru toate. E nemultumit de cati bani are, desi in decembrie veniturile celor ca el pot trece de 10.000 de lei. Pentru o asemenea suma, strazile aglomerate sunt intens disputate.

Atunci cand va goliti buzunarele de marunt ganditi-va ca poate ajutati o persoana care joaca doar un teatru ieftin. De cele mai multe ori, prin generozitatea noastra finantam retele de trafic de persoane si sustinem financiar infractori periculosi. Oameni cu diverse handicapuri sunt luati din toate colturile tarii si dusi la Londra, Viena sau Paris ca sa cerseasca. Daca nu aduna 100 de euro zilnic sunt batuti si lasati sa moara de foame. Pe tot parcursul lui 2010 au fost desfiintate cinci astfel de retele, insa multe altele inca functioneaza si pentru ca suntem, poate, prea creduli.


VIDEO PROTVPLUS.RO