20 de bucatari s-au intrecut la cel mai mare concurs de gatit gulas. Ingredientul secret pentru un preparat de nota 10
Mirosuri ademenitoare s-au ridicat ieri in aer la Bistrita, unde a avut loc unul dintre cele mai mari concursuri de gatit gulas.
20 de bucatari din toata tara s-au intrecut in retete traditioanale spre deliciul vizitatorilor care n-au rezistat si au golit ceaunele.
"Ascultati zgomotul traditional de ceaun, bulbucii care ne incanta auzul si imediat ne vor incanta gustul", spune un bucatar entuziasmat.
Zeci de bucatari iscusiti si-au dat intalnire in padurea Shullerwald din Bistrita. Dupa ce au pus ceaunele pe foc, s-au intrecut in retete care mai de care mai gustoase si fiecare si-a folosit secretul.
"Carne de vita, carne de porc, carne de oaie. Ingredientul special pe care mizez este pasiunea", dezvaluie Viorel Gheorghiu, unul dintre participanti.
Aromele delicioase au umplut cu repeziciune aerul. A contat si maiestria cu care bucatarii si-au prezentat farfuriile in fata juratilor, dar s-a punctat si spiritul de echipa.
"Sunt mai multe criterii: aspectul general al standului, aspectul mancarii, miros, gust", spune juratul Camelia Tabara.
Si copiii s-au implicat in competitie. O fetita imbracata in bucatar a compus o poezie cu ocazia evenimentului: "Noi cu totii am gatit, foarte bine ne-am simtit si acum asteptam de zor parerea juratilor. Deci, haideti, nu mai stati, va rugam sa gustati, nota buna sa sa ne dati."
Ceaunele goale au facut dovada ca bucatarii si-au meritat notele mari.
"Pentru ca este facut in ceaun, mi se pare mult mai delicios", spune Horia Petrean, degustator.
Cel mai bun gulas a venit din partea echipei de la Dej, care drept rasplata a castigat un ceaun si o invitatie sigura la concursul de anul viitor.