Criza cu consecinte GRAVE: Elevii unui liceu constantean ar fi fost vaccinati de femeia de serviciu

Dată publicare: 18-10-2012 18:29
Dată actualizare: 21-10-2012 00:55


Criza de personal din sistemul medical naste situatii monstruoase. Intr-o localitate din judetul Constanta, mai multi elevi sustin ca au fost vaccinati impotriva difteriei si tetanosului de femeia de serviciu a liceului.

Totul a iesit la iveala in momentul in care doua dintre fete au ajuns la spital cu dureri de cap si febra. Pe de alta parte, medicul de la dispensar sustine ca respectiva doar i-a supravegheat pe copii nu i-a si injectat. Oricum, Directia de Sanatate Publica a inceput o ancheta.

Elevii de clasa a X-a au povestit ca medicul a venit insotit nu de o asistenta, cum ar fi normal, ci de tanti Leana, femeia de serviciu de la dispensar, care a si inceput sa ii vaccineze.

Dupa cateva ore, uneia dintre fete i s-a facut rau. Mama Stefaniei a chemat imediat ambulanta.

Doctorul de la dispensarul din comuna sustine insa ca el si asistenta au facut vaccinurile si ca tanti Leana doar i-a chemat pe elevi.

Elevii il contrazic insa pe doctor.

Cine este insa Tanti Leana ? O femeie care, desi nu are nici o calificare medicala, si-a facut un renume in comuna si are chiar cheia de la cabinetul medical. Si asta pentru ca dispensarul din localitate nu are un program permanent din cauza crizei de personal.

Tanti Leana este prima persoana careia localnicii ii cer ajutorul in cazul unei urgente medicale, atunci cand doctorul, care locuieste la Constanta, nu este la cabinetul din sat. Este moasa, asistenta sau farmacista, dupa caz. De la izbucnirea acestui scandal insa, femeia este de negasit.

Cei de la Directia de Sanatate Publica Constanta au inceput o ancheta, dar recunosc ca nu intra in atributiile lor sa o audieze pe femeia de serviciu.

In plus, dupa primele investigatii, inspectorii afirma ca nu ea, ci medicul si asistenta ar fi vaccintat elevii.

Potrivit Colegiului Medicilor din Romania, sistemul medical trece prin cea mai grava criza de specialisti din ultimele doua decenii. Din spitalele de stat lipsesc 11.000 de specialisti.


VIDEO PROTVPLUS.RO