VIDEO. S-au ingramadit sa nu munceasca. Bataie mare pe ajutorul de somaj


Ultimul update: Sambata 15 Septembrie 2012 17:28
Data publicarii: Vineri 27 Mai 2011 12:48
Categorie: Stiri Sociale

Astazi la Pitesti peste 1500 de oameni s-au calcat in picioare hotarati sa ajunga toti, in acelasi timp, la ghiseu. Cu toate acestea, doar cativa vor cu adevarat sa lucreze.

Ceilalti stiu ca daca nu fac spectacol la astfel de targuri, autoritatile le vor taia ajutorul de somaj. Dimineata pe la 9 a inceput nebunia. Oricat ar parea de straniu  oamenii nu se imping pentru promotii, ci spun ei, pentru un loc de munca.

Furia multora vine si dintr-un alt motiv. Directorul agentiei le-a oprit carnetul de somaj ca sa ii mobilizeze sa isi caute cu adevarat un serviciu si sa nu mai astepte bani doar de la stat. Practic vor incasa ajutorul cei care fac dovada ca ei au vrut sa munceasca dar angajatorii i-au respins. Pana acum metoda a dat roade si intr-o singura luna in judetul Arges somajul a scazut de la 6 la 5,3%. O treime dintre cei care s-au imbulzit astazi ar fi putut sa castige de luni o paine.

Iulian Nicolae, directorl A.J.O.F.M. Arges, a declarat: "Vin la bursa locurilor de munca ca la targul de masini, nu sa-si gaseasca un loc de munca".

Situatie total diferita la targul de joburi organizat tot astazi, dar in Bucuresti. Dupa 3 ore de la deschidere, somau doar reprezentantii firmelor care ofereau locuri de munca, pentru ca doritori erau cam putini.

Oricum conform Legii somajului modificata recent, toti cei care refuza un post pentru care sunt calificati pot ramane oricand fara sprijin financiar din partea statului.

Cititi si:

A innebunit o generatie intreaga de adolescenti cu formele voluptoase. Acum e anorexica. FOTO

Justin Bieber, in tandreturi in valurile marii. Iubita nu se poate dezlipi de el

Criza aduce vantul schimbarii pe piata muncii: din pompieri au ajuns bucatari
Spania, urmatoarea piesa UE care va cadea? Proteste violente in Madrid
Cursurile de recalificare pe bani europeni, putin interesante pentru someri
VIDEO PROTVPLUS.RO