13.000 de credinciosi s-au rugat la mormantul parintelui Arsenie Boca, la 24 de ani de la moartea sa
Rugaciuni fierbinti, intr-o atmosfera de reculegere, s-au inaltat catre cer la manastirea Prislop. Peste 13.000 de credinciosi au venit la mormantul lui Arsenie Boca, supranumit Sfantul Ardealului, si care ne-a parasit acum 24 de ani.
Cunoscut ca duhovnic luminat si calugar vizionar, el a prevazut atat sfarsitul comunismului, cat si propria moarte.
O mare de pelerini care inconjura, in lacrimi si credinta, zidurile manastirii Prislop. Prima zapada cazuta in aceasta iarna si cele doua grade cu plus nu i-au impiedicat pe crestinii veniti din toata tara sa astepte in liniste sa se inchine la mormantul parintelui Arsenie Boca.
Cu totii au atins crucea sfantului pentru ca rugaciunile lor sa se implineasca.
O maicuta a avut un vis cu parintele Arsenie Boca si, in urma cu cinci ani, a hotarat sa se calugareasca. De atunci, ea poarta numele de Arsenia.
"Parintele mi-a aparut inainte si mi-a luat capul in mainile dansului si a rostit trei cuvinte. Sa ai credinta, sa te rogi mult si sa rabzi. Tare mult mi-a folosit. In ziua aceea am simtit foarte multa liniste si pace", spune maicuta Arsenia.
Se spune ca pe mormantul de la Prislop florile nu se ofilesc niciodata. Sunt vegheate de crucea de la turnul manastirii, care vesteste, intre dealurile acoperite de ceata, dincolo de timpuri, aspra viata monahala.
Teolog format la Muntele Athos, calugar vizionar si pictor de biserici, parintele Arsenie Boca a fost staret la Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus, apoi la Prislop.
Persecutat de comunisti, pentru ca i-a ajutat pe luptatorii din Muntii Fagaras, a fost arestat si a patimit ca un martir, inclusiv la Canal.
Chiar si dupa eliberare, a fost prigonit si torturat. Cu toate ca, in fiecare an, la mormantul parintelui vin tot mai multi pelerini, Biserica Ortodoxa Romana nu ia deocamdata in discutie canonizarea sa.