100 de adolescenti din Ploiesti au incercat sa-si gaseasca o sluba pe timpul verii: "Vreau sa nu mai depind de parinti"

Dată publicare: 21-06-2017 19:09
Dată actualizare: 24-06-2017 07:03


Chiar daca cei mai multi elevi sunt acum cu gandul la mare sau la munte, sunt si adolescenti care doresc sa se angajeze ca sa fara rost de bani de buzunar.

In plus, acumuleaza experienta, care ii va ajuta, dupa terminarea studiilor.

Dovada, vine de la Ploiesti, unde aproape o suta de elevi au incercat sa isi gaseasca o slujba pe timpul verii la un targ organizat special ei.

Ca sa fie angajati, adolescentii au trecut intial printr-un interviu in cadrul caruia le-a fost testata creativitatea.

La targ s-au prezentat 15 firme care au scos la concurs 50 de posturi. Cele mai multe au fost pentru cei care vor sa lucreze ca ospatari, vanzatori, barmani sau cameriste.

Elev: "Nu imi doresc un post de director cum isi doresc altii, ci vreau sa pornesc de jos."

Specialistii in resurse umane spun ca elevii sunt mai putin interesati de leafa si vor in primul rand sa acumuleze experienta. Aceasta ii va ajuta sa isi gaseasca un loc de munca mult mai usor la incheierea studiilor.

Inspector Scolar General ISJ Prahova: "As mentiona importanta acestei experiente de a trai la o varsta atat de mica acea responsabilitate a programului si de asemenea a constata cat de mult iti folosete ceea ce ai invatat."

Elev: “Vreau sa nu mai depind de parinti, sa am banii mei “

Statul incurajeaza firmele sa angajeze elevi in perioada vacantei de vara si acorda subventii de 250 de lei pe luna pentru fiecare tanar angajat. Procedura este insa destul de complicata si putini sunt cei interesati.

Potrivit codului muncii, adolescentii care au peste 16 ani si se angajeaza au un program de cel mult 6 ore pe zi.


 

Tags: job, vara, elevi,


VIDEO PROTVPLUS.RO