100.000 de profesori isi cauta dreptatea in instanta! Vor banii cuveniti
Legea care le da profesorilor salarii cu 35% mai mari, votata de Parlament si promulgata de presedinte anul trecut, n-a fost aplicata nici pana astazi.
Avand acest document de partea lor, dascalii din multe judete au pe rol procese sau sentinte definitive, dar nu irevocabile. Unii profesori au dat in judecata consiliile locale si scolile, inca din noiembrie anul trecut.
Primii care au castigat sunt dascalii din Ialomita. Ei au primit sentinta abia anul acesta, in luna iulie. I-au urmat colegii din Galati si, de atunci, procesele se tin lant, in peste 30 de judete.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
In total, peste 100.000 de profesori sunt acum reprezentati in instanta, pentru aceeasi cauza, iar 6.500 dintre ei au deja un prim raspuns favorabil.
Toti se lupta pentru aceeasi cauza: legea care le ofera de la 1 octombrie 2008 salarii cu 34 % mai mari.
Ceea ce inseamna ca orice decizie irevocabila ar trebui sa ii aduca unui profesor, retroactiv, in medie 7.000 de lei.
Ultimii castigatori in lupta cu statul sunt profesorii din Buzau, aproximativ 3.000 de oameni, care au chemat in instata unitatile de invatamant.
Si la Iasi, aproximativ 10.000 de dascali asteapta o decizie irevocabila, prin care vor primi cateva mii de lei. Pana atunci, se bucura de un prim verdict favorabil al tribunalului.
Desi procesele sunt indreptate impotriva consiliilor locale, cei care se ocupa de salarii nu isi asuma decizia de a vira banii in conturi. Asteapta un semn de la Finante.
Oricat de grea ar fi lupta, profesorii nu au de gand sa renunte.