Zeci de caini ucisi cu o pusca de vanatoare, intr-o localitate din Botosani. Cine este principalul suspect al autoritatilor

Ultima actualizare: 25-02-2016 07:00

Este ancheta in judetul Botosani, unde cel putin 15 caini cu stapan au fost impuscati!

Revoltati, localnicii spun ca bietele animale au fost ucise chiar in curtile proprietarilor, apoi lesurile au fost aruncate intr-o mlastina de lânga sat si intr-o adapatoare pentru vite.

Anchetatorii banuiesc cine sunt agresorii, si stau de vorba acum, la sectie, cu unul dintre ei. Ceilalti doi se pare ca sunt vanatori.

Localnic: "Astia-s doar trei caini, ca-s 15 impuscati in total. Sunt mai multi, dar sunt incolo aruncati. Or fi platit un boschetar din sat, i-au dat juma' de rachiu sa-i ia sa-i ascunda de lume, ca sa nu vada lumea."

Imediat ce au aflat de incident, oamenii au anuntat politia si Directia sanitar-veterinara. Stapanii cainilor au pornit apoi in cautarea animalelor. Au gasit lesurile aruncate pe malul unei balti.

Localnici: "Eu i-am gasit. Am aflat si am vrut sa ma conving. Nu-mi venea sa cred ca e posibil asa ceva. Si am venit de la Botosani, am luat ATV-ul si am venit sa caut cainii sa vad, sa ma conving daca intr-adevar chiar asa e cum spune lumea."

Localnicii sunt inmarmuriti. Nu-si dau seama de ce ar putea comite cineva o asemenea atrocitate. Satenii spun ca totul s-ar fi petrecut cand proprietarii bietelor animale nu erau acasa.

Politistii au aflat ca este vorba despre 3 suspecti si pe unul dintre ei l-au si identificat: un tanar de 32 de ani, fara permis de port arma, care ar fi luat pusca de la niste vanatori. Individul a fost dus la audieri.

Intre timp, medicul veterinar din localitate a preluat unul dintre caini pentru autopsie.

Demostene Georgescu: "Ridic unul din caini sa-l duc la laborator si ceilalti. Dimineata primaria va organiza adunarea lor."

Nu numai pentru omorarea animalelor, ci si pentru uz de arma fara drept si pentru ca a tras in localitate - suspectii risca inchisoarea.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO