Un tânăr din Mureş şi-a chemat prietena să-i dea cadoul de ziua ei şi a înjunghiat-o

Ultima actualizare: 15-12-2020 19:25
Un tânăr din Mureş şi-a chemat prietena să-i ...
Un tânăr din Mureş şi-a chemat prietena să-i ...

Gest șocant făcut de un adolescent de 18 ani din județul Mureș.

Tânărul și-a mutilat prietena de 16 ani chiar de ziua ei de naștere, apoi a fugit speriat într-o benzinărie.

Angajații l-au văzut pe agresor agitat și au sunat imediat la 112. Între timp, rudele fetei au chemat ambulanța, iar copila, cu mai multe plăgi tăiate pe față și gât, a fost dusă la spital și operată de urgență.

Pentru copila de 16 ani, ziua de naștere s-a transformat într-un coșmar. Prietenul adolescentei ar fi anunțat-o că vrea să îi dăruiască un cadou. În schimb, acesta a atacat-o cu un cuțit, iar apoi a fugit.

Szakacs Bela, primar comuna Suplac: „A fost un eveniment în familie. Fata era cu bunica sa și cu sora, sărbătoreau ziua ei de naștere. După ce au servit masa festivă, băiatul a chemat-o pe fată să-i dea un cadou și după câteva minute urcă sus plin de sânge și strigă că: „Zsolti, Zsolti m-a înjunghiat.”

Agresorul, confuz și speriat, a mers direct într-o benzinărie și pentru că părea suspect, angajații au chemat ajutoare. Totul a fost surpins de camerele de supraveghere montate în zonă.

Szakacs Bela, primar comuna Suplac: „Băiatul a lăsat fata și s-a îndreptat către Căpâlna de Sus, unde voia să se urce într-un autobuz. Înainte să iasă din localitate a intrat în PECO, unde a cerut să se spele pe mâini. Este un caz șocant pentru localitate."

Szakacs Matild, bunica: „A mâncat mititei, a mâncat și din tort. M-a sărutat și mi-a zis că: „Mulțumesc buni pentru cină”, după aia a ieșit. Nu știu, eu am ieșit doar atunci când am văzut că este aici ambulanța.”

Imediat s-a dat alarma la poliție, iar tânărul a fost prins într-o stație de autobuz. În fața anchetatorilor, acesta și-a recunoscut fapta și a explicat doar că gestul a fost făcut din gelozie. Potrivit anchetatorilor, adolescentul ar fi premeditat totul. Fata de 16 ani a fost dusă de urgență la spital, în șoc hemoragic, cu multiple plăgi tăiate pe față și gât.

Mariana Negoiță, purtator de cuvânt SCJU Târgu Mureș: „Traumatism prin heteroagresiune și plăgi multiple tăiate. Pacienta a fost supusă unei intervenții chirurgicale. În acest moment, starea pacientei este bună, stabilă. Va rămâne internată pentru tratamente.”

Oamenii din localitate spun că fata este o elevă exemplară, cu rezultate bune. Tânăra l-a cunoscut pe cel care putea să-i devină călău în urmă cu o jumătate de an. Individul este din Târgu Mureș.

Localnică: „Foarte cuminte a fost fata. E cumsecade. Nu știu cum s-a întâmplat și noi ne-am mirat. Așa ceva nu am auzit nici noi. În ziua de azi așa vremuri trăim, că nu știm ce se întâmplă.”

Localnică: „Ne-am șocat. Faptul ne a șocat tare. E ceva anormal. În acest caz și la vârsta ei, e o foarte mare tragedie.”

Din fericire, doctorii spun că starea fetei este stabilă însă va mai avea nevoie și de alte operații de reconstrucție la nivelul feței. Ea va beneficia și de consiliere psihologică. Suspectul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și este cercetat pentru tentativă de omor calificat.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO