Un student a murit după ce a mâncat o porție de paste. Greșeala care i-a fost fatală

Ultima actualizare: 28-01-2019 13:12
Paste
iStock

Un student belgian în vârstă de 20 de ani a murit în somn, după ce a mâncat o porție de paste pe le gătise în urmă cu cinci zile.

În toată această perioadă, a păstrat spaghetele la temperatura camerei. După ce le-a mâncat, i s-a făcut rău, așa că s-a băgat în pat sperând să adoarmă. A doua zi, însă, a fost găsit mort, scrie Daily Mail.

Studentul, identificat drept AJ, s-a îmbolnăvit după ce a mâncat o porție de paste pe care le gătise în urmă cu cinci zile. A încălzit mâncarea la microunde și a mâncat-o, după care a ieșit afară să facă sport.

O oră mai târziu, s-a întors acasă cu amețeală, dureri abdominale și migrene. 11 ore mai târziu, a fost găsit de părinți mort în camera sa.

Deși incidentul a avut loc în octombrie 2008, cazul a stârnit controverse, astfel că a fost evaluat de medici. Descoperirea făcută a apărut abia acum în Jurnalul Clinic de Microbiologie. Astfel, testele făcute de toxiologi au relevat că acesta a murit din cauza unei toxiinfecții alimentare cauzate de bacilul cereus, o bacterie care produce toxine, cauzând stări de vomă și diaree.

Din cauză că ficatul tânărului nu a putut elimina toate toxinele provocate de bacterie, organul a cedat, iar tânărul a murit.

„Multe persoane mănâncă paste sau tăiței, la o zi sau două după ce le-au gătit și se simt bine. Dar aveți grijă la orice aliment pe care îl lăsați la temperatura camerei mai mult de câteva ore. Dacă miroase ciudat, mai bine să fiți precauți decât să vă pară rău”, a spus Dr.Bernard.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO