Un bătrân din Dâmbovița s-a sinucis, de teama unei suferințe îndelungate

Ultima actualizare: 23-07-2020 17:51

De teama unei suferințe îndelungate, un bărbat de 81 de ani din Dâmbovița a hotărât să-și pună capăt zilelor, deși era încurajat și susținut de cei dragi.

Boala îl măcina de câțiva ani și îl aruncase în depresie, însă în fața apropiaților omul se străduia să demonstreze că ține situația sub control. Totuși, într-un moment de slăbiciune, a cedat.

Omul era încă în putere, povestesc rudele lui. Era credincios și mergea des la biserică. Locuia împreună cu soția lui și avea doi copii, o fată și un băiat, la casele lor, care îi sprijineau permanent. Avea o sănătate șubredă, dar nu s-a plâns nimănui că nu mai poate

Soția victimei: „L-am dus la doctor, la psiholog, Costele, stai cuminte, că te faci bine. Îi zisese un medic că e creierul lui atrofiat, că din an în an îmbătrânea. Îi mai dădeam câte o pastiluța, așa”.

Fiul povestește că a încercat să-l ducă la psiholog, însă pensionarul a refuzat și l-a asigurat că totul e în regulă.

Fiul victimei: „A zis că nu mai suportă boala pe care o are. Să mergem la un psiholog. A zis că îl denigrăm dacă îl duc la psiholog, că n-are nimic, e sănătos”.

Bărbatul este regretat de toți cei care l-au cunoscut. Ginerele povestește că bătrânul era preocupat și de starea fiicei sale, care în urmă cu un an a fost victima unui accident.

Ginerele victimei: „Era îngrijorat de fata lui. Ce faceți, unde mergeți, mergeți la recuperare, rutină, nu cumva să ai un semn de întrebare”.

Când bătrânul a fost găsit inconștient, era prea târziu pentru a mai fi salvat.

Rudele au sunat la 112, iar un echipaj de la ambulanță l-a tranportat de urgență pe bărbat la spitalul județean din Târgoviște. Doctorii au încercat să facă tot ce este omenește posibil pentru a-l salva, însă, din păcate, eforturile lor s-au dovedit a fi zadarnice și i-au declarat decesul.

Polițiștii spun că nu au dubii cu privire la moartea bărbatului, iar medicii legiști au confirmat în urmă necropsiei că a fost vorba despre o sinucidere.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO