Un bărbat din Iași și-ar fi ucis fratele, iar a doua zi a anunțat că l-a găsit decedat

21-12-2020 16:56


Crimă între fraţi în judeţul Iaşi! Un bărbat de 52 de ani a ajuns în spatele gratiilor după ce şi-ar fi ucis fratele cu un an mai mare.

Detaliile sunt cutremurătoare: individul l-ar fi bătut crunt pe fratele său şi l-a abandonat în timp ce acesta agoniza. A doua zi, relaxat, a mers la Poliţie şi a anunţat că l-ar fi găsit mort. Bărbatul nu recunoaşte cele întâmplate şi a făcut contestaţie la decizia de arestare preventivă a magistraţilor. Anchetatorii au însă altă variantă.

Cei doi fraţi locuiau împreună, cu chirie, într-o casă din comuna Răducăneni. Scandalul în urma căruia unul dintre ei a murit, iar celălalt a ajuns în spatele gratiilor, a avut loc în noaptea de 3 decembrie.

Atunci, potrivit anchetatorilor, bărbatul de 52 de ani a venit acasă şi l-ar fi luat la bătaie pe fratele mai mare. Individul ar fi fost necăjit că şi-a găsit fratele beat şi s-a năpustit asupra lui cu furie. L-a lovit până când acesta a căzut fără suflare.

Mihaela Apostol, prim-procuror IPJ Iaşi: "După ce s-au întors de la muncă, în curtea locuinţei comune din Răducăneni, inculpatul i-a aplicat victimei o lovitură cu pumnul, cauzându-i fractură corp cartilaj tiroid, lovitura contuzie şi fractură craniană. După agresiune, inculpatul a dus victima în locuinţă, leziunile provocându-i acestuia decesul."

A doua zi, când şi-a dat seama că fratele său este mort, individul a mers la poliţie să anunţe că l-a găsit întâmplător acolo şi să ceară ajutor pentru prinderea făptaşului. Potrivit unor surse din anchetă, omul s-ar fi arătat chiar afectat de moartea fratelui său. La prima vedere, bărbatul mort nu avea semne de violenţă pe corp şi abia după ce trupul său a ajuns la medicină legală s-a putut descoperi ce i-a adus sfârşitul.

Pentru cunoscuţi, vestea că bărbatul înmormântat a fost de fapt omorât chiar de fratele său a fost şocantă.

Individul, care nu şi-a recunoscut crima, a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola, unde specialiştii au stabilit că avut discernământ când ar fi comis fapta. La finalul săptămânii trecute, poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore, iar duminică judecătorii Tribunalului Iaşi au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Bărbatul continuă să nege totul şi a contestat decizia magistraţilor. Anchetatorii spun însă că au dovezi care să demonstreze vinovăţia sa.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO