Tânără bătută cu pumnii și picioarele de doi bărbați. Apel pentru găsirea victimei

Ultima actualizare: 15-02-2019 09:37

De Ziua Îndrăgostiţilor, România ne arată încă o dată fața crudă a violenţelor pe care mii de femei le înfruntă anual. Imagini terifiante cu o tânără pusă la pământ, lovită cu pumnii şi picioarele de doi bărbaţi i-au pus în alertă pe poliţiştii din Cluj.

Cei doi agresori au fost identificaţi, însă autorităţile fac apel la populaţie pentru a o găsi pe victimă, care până acum nu a depus plângere. Se întâmplă aşa pentru că femeile sunt terorizate de parteneri şi le este frică să îi reclame. În aceste condiţii, faptele de violenţă domestică sunt în creştere, la fel şi ordinele de protecţie emise pe loc de poliţişti.

Scenele extrem de violente par să se fi petrecut în apropierea oraşului Cluj-Napoca. O tânără care nu are mai mult de 25 de ani a fost filmată în timp ce un individ o lovea cu bestialitate pe un câmp. Fata este doborâtă cu mai multe lovituri de pumni şi picoare, după care agresorul o loveşte fără milă cu piciorul în faţă şi în abdomen. Tânăra nu se mai poate ridica şi este târâtă pe câmp.

Traian Morar, purtător de cuvânt IPJ Cluj: "În urma verificărilor vă pot spune că cei doi bărbaţi care apar în imagini au fost identificaţi, ei fiind arestaţi pentru alte fapte penale. Toţi cei care au informaţii despre identitatea victimei şi despre locul şi data unde incidentul s-a produs să apeleze cea mai apropiată unitate de poliţie."

Ar fi vorba despre doi fraţi din Cluj. Cel care o loveşte este încarcerat pentru că a înşelat mai mulţi oameni prin metoda accidentul, iar celălalt este fost campion mondial de lupte, şi el închis pentru o tentative de omor, spun surse din anchetă. Chiar dacă scenele par să fi avut loc pe timpul verii, fata nu a depus nicio plângere.

Anamaria Buzatu, coordonator grup de suport Asociaţia VIVAD Cluj: "Este vorba de frică, este vorba de legătură care se leagă între victima şi agresor. De multe ori agresorul spune că e ceva normal, bătaia e ruptă din Rai şi este o cutumă la nivelul societăţii."

Raluca Anton, psiholog: "Mai mult decât atât nu ştiu dacă am resursele necesare să mă apăr de riscuri viitoare, dacă plângerea mea nu va avea niciun efect şi eu mă trezesc cu agresorul ăsta în viaţa mea şi să accept acte abuzive mult mai grave."

În aceste condiţii, numărul de fapte de violenţă domestică este în creştere, iar în 2018 a trecut de 38.000.

O victimă a fost şi o tânără din Cluj, bătută de soţ chiar şi în timp ce era însărcinată.

”M-a luat de pe trotuar, m-a dus pe partea carosabilă, m-a strâns de gât şi urla că te omor. Psihic ai impresia că nimeni nu face nimic şi te lupţi cu morile de vânt. Acum e un lucru benefic că poliţiştii pot da ordin de protecţie.”

Este vorba despre ordinul de protecţie provizoriu, care îi dă putere poliţistului să îl îndepărteze pe loc pe agresor de victimă.

Într-o lună şi jumătate, de când ordinul de protecţie provizoriu a intrat în vigoare, 151 de astfel de documente au fost emise. În ţară, numărul depășește 670. Totuşi, procentul este mic dacă ne gândim, ca în medie, în fiecare lună 3.200 de acte de violenţa domestică sunt înregistrate de poliţie.

În Bucureşti, ultimul ordin de protecţie provioriu a fost emis după ce o tânără şi mama ei au fost terorizate de fostul iubit al fetei. După bătăi repetate, individul a ameninţat că le dă foc apartamentului. Abia atunci au apelat la poliţie.

"O ameninţă nu numai pe ea, ci şi că îi omoară prima dată toată familia, a strâns-o de gât. Eu am fost cea care a sunat la 112”, a spus mama victimei.

Poliţiştii l-au ridicat pe agresor din scara blocului şi acum se află în arest preventiv.

Dincolo de faptele de violenţă în familie, cei care sunt agresaţi, ameninţaţi sau urmăriţi pot să obţină un ordin de protecţie după ce depun plângere şi cer în instanţă documentul.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO