Scene șocante în Constanța. O femeie a murit după ce a sărit de la etajul 6, din foc

16-02-2021 11:03


Momente dramatice în Constanța, după izbucnirea unui incendiu într-un apartament. Sufocată de fumul gros din locuință, proprietara a luat o decizie disperată. A ieșit pe fereastră, dar nu a rezistat.

Blocată de fumul gros, proprietara - care se întorsese în casă după un laptop în care ținea pozele fiului decedat - a luat o decizie disperată.

A ieșit pe fereastră, dar nu a rezistat agățată. Două ore mai târziu, a murit. Soțul ei în schimb, a fost recuperat și dus la spital cu arsuri minore.

Femeia s-a prăbușit de la etajul 6, sub ochii pompierilor, care doar ce veniseră la intervenție.

Nu aveau, oricum, pernă pneumatică, pentru că nu dețin un asemenea echipament.

Momentul în care femeia a ieșit pe fereastră s-a întâmplat la 9 și 17 minute. La 9 și 14 minute, operatorul de la 112 fusese anunțat de incendiu. La fața locului erau deja mai multe echipaje SMURD și de la ISU Dobrogea, dar fără scară telescopică ori saltea pneumatică.

În norii negrii de fum, femeia ia o decizie radicală. Pompierii au cea mai omenească reacție cu putință, într-o asemenea împrejurare.

Aveau să urmeze, însă, alte momente înfiorătoare. Proprietara locuinței nu reușește să prindă un punct de sprijin și se prăbușește. Medicii sar să îi acorde primul ajutor.

Martor: ”Mie mi s-a părut că una dintre mâini a alunecat și abia apoi a căzut cu totul. ”
Martor: ”Era fum! Era fum foarte mult și probabil nu mai putea să respire, tușea cred că ... intrase în panică”.

Unei trecătoare care a urmărit totul i s-a făcut rău și a avut nevoie de îngrijiri. În timp ce echipajele SMURD îi acordau primul ajutor femeii prăbușite, soțul acesteia a fost scos din casă și dus la spital.

Abia după 13 minute de la izbucnirea incendiului, a ajuns și scara telescopică a pompierilor. Apartamentul este situat la etajul 6 și tocmai din acest motiv s-a intervenit cu o scară rulantă, iar toată circulația în zonă a fost închisă.

Femeia prăbușită de la etaj a murit, în cele din urmă. Familia pare a fi lovită de tragedii repetate. În urmă cu o lună, fiul proprietarilor și-a pierdut viața, iar cei doi soți obișnuiau să aprindă zilnic lumânări ... De aici ar fi pornit totul.

Martor: ”A luat foc de la o lumânare, au ieșit afară, am înțeles de la soțul ei, care este proprietarul apartamentului. Dânsa s-ar fi întors ca să ia un laptop, n-a mai avut timp să iasă și a încercat pe balcon, probabil s-a agățat, a vrut să stea agățată și a alunecat.”

Reporter: Există o saltea la ISU, se putea interveni cu o saltea?

Anca Chiriță, ISU Dobrogea: ”Nu, nu mai există la nivelul județului Constanța, pentru utilizarea unei asemenea saltele, persoana care o utilizează, care intenționează să facă acest gest, trebuie sfătuită cum să se arunce, deoarece există pericolul de accidentare. La ajungerea echipajelor deja ardea generalizat tot apartamentul.”

Reporter: "Putea fi salvată femeia?"

Anca Chiriță, ISU Dobrogea: ”Urmează să se stabilească, deja flăcările se vedeau, ieșeau pe geam scară inundată cu fum, se vor cerceta și v-am spus, atât cauzele probabile cât și dacă incendiul a fost anunțat în timp util. ”

Mai multe anchete au loc la această oră. Evident, se investighează cauzele incendiului și decesul proprietarei. În paralel, șeful ISU Dobrogea a anunțat declanșarea unei investigații care vizează modul în care s-a intervenit.

Echipajele SMURD și cele de la ISU Dobrogea au ajuns în doar 3 minute la intervenție. Nu aveau, însă, scară telescopica, iar despre pernă pneumatică...nici nu se pune problema, din simplu motiv că nu există în dotarea celor de la ISU Dobrogea.

13 minute a durat până când autospeciala cu scară a ajuns la locul incendiului, care se află într-o unitate de pompieri situată în cealaltă parte a orașului Constanța.


VIDEO PROTVPLUS.RO