Pui de urs, zdrobit cu parii de săteni, după ce jandarmii l-au tranchilizat și l-au mutat la marginea pădurii

Ultima actualizare: 11-10-2021 17:49

Incapabile să protejeze atât oamenii, cât şi animalele, autorităţile din Vrancea au pus în scenă o operaţiune care a eşuat lamentabil.

După ce au tranchilizat un pui de urs prins într-un gard de sârmă, jandarmii au mutat animalul doar câteva sute de metri mai departe. Rezultatul? Ursul şi-a revenit şi s-a întors în acelaşi loc, unde sătenii l-au zdrobit cu parul până a murit. Din această încăierare, trei oameni au fost răniţi.

Scenele dure s-au derulat în localitatea Câmpuri din judeţul Vrancea, după ce un pui de urs, blocat într-un gard de sârmă, a fost tranchilizat de autorităţi şi mutat aproximativ 250 de metri. Jandarmii l-au lăsat în buza pădurii şi doar i-au avertizat pe săteni că există un urs în apropiere.

Vladimir Păun, medic veterinar: „L-am agăţat cu o chingă în momentul când era tranchilizat şi l-am dus la poalele pădurii. Noi am procedat exact gradual, adică am încercat să îi salvăm viaţa”.

Florin Sima, IJJ Vrancea: „Jandarmii au asigurat un perimetru de siguranţă şi au interzis accesul persoanelor în zonă, atât în timpul intervenţiei, cât şi după ce ursul a fost eliberat”.

În momentul în care s-a trezit puiul de urs, jandarmii nu mai erau acolo ca să îl gonească în pădure, aşa că animalul s-a întors în zona locuită.

Vlad Ion, primar: „S-au alertat sătenii, a mai fost şi o firmă de cablu care întinde nişte fire pe aici, au venit şi oamenii ăia şi l-au omorât cu parii, l-au imobilizat”.

În imaginile filmate de săteni, se vede cum mai mulţi bărbaţi încolţesc animalul cu parii, deşi acesta, la un moment dat, ar bate în retragere. Un bărbat a fost rănit grav de animalul în agonie, iar alţi doi au scăpat ceva mai uşor.

Cazul a intrat în atenţia poliţiei, care a deschis un dosar penal pentru braconaj cinegetic.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO