”Nu țipa, mergi cu mine”. O minoră, ultima victimă a recidiviștilor eliberați în masă

Ultima actualizare: 22-12-2018 19:45

Din nefericire se înmulţesc atacurile violente comise de recidivişti. O adolescentă de 15 ani din Constanța a fost tâlhărita de un bărbat ieşit de curând din închisoare.

Incidentul brutal s-a petrecut pe o stradă de la marginea oraşului. Acum o lună, opinia publică a fost scandalizată după ce o tânără din Alba Iulia a fost bătută crunt în scara blocului tot de un puşcăriaş.

Fata de 15 ani mergea pe o stradă din cartierul Palas. La un moment dat, un individ s-a apropiat de ea şi i-ar fi spus ameninţător "nu ţipa, mergi cum mine", apoi i-a luat telefonul din mână şi a dispărut.

Poliţiştii, ajutaţi de jandarmi, l-au prins însă repede. Când l-au identificat, au aflat că tânărul de 28 de ani abia ieşise din închisoare, de la Poarta Alba unde executase o condamnare de 6 ani tot pentru tâlhărie. Acum a fost din nou arestat.

Recidivist: - Sunt nevinovat, mi s-au dat 30 de zile pe degeaba.

Reporter: - Dar nu ai furat telefonul domnişoarei?

Recidivist: - Niciun telefon, nimic. După haine să te ia? N-are nicio dovadă, n-are nimic.

Reporter: - Dar cu două luni în urmă ai ieşit din închisoare, nu?

Recidivist: - Da, da.

"Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au găsit un tânăr care corespundea semnalmentelor. Asupra lui a fost găsit telefonul care aparţinea victimei", a precizat Andreea Munteanu, subinspector IPJ Constanța.

Un alt individ ieşit recent din închisoare a urmărit o tânără până în scara unui bloc din Alba, după care a lovit-o cu brutalitate şi a tâlhărit-o. Bărbatul fusese eliberat în baza legii privind recursul compesatoriu. La mai bine de o lună de la atac, victima lui nu şi-a revenit pe deplin. În urmă cu câteva zile, un deputat a reamintit de acest caz şi a transmis un mesaj din partea fetei.

"Ascultaţi cu atenţie ce m-a rugat să vă transmit tânăra agresată şi brutalizată de un recidivist eliberat de Tudorel Toader din puşcărie: "După această întâmplare nefericită din viaţa mea nu mă mai simt deloc în siguranţă! Îmi este teamă tot timpul şi când stau în casă, singură. Coşmarul acelei clipe revine şi iar revine. Nu pot înţelege de ce acel om era liber. Viaţa mea nu mai este ce a fost", a transmis Florin Roman în plenul Camerei Deputaților.

Individul din Alba mai fusese condamnat pentru tentativă de viol, furt calificat şi conducere fără permis şi trebuia să iasă din închisoare abia în 2021.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO