Ritual controversat in China. De ce multe femei sunt deshumate la putin timp dupa ce au fost inmormantate

31-10-2014 10:25

morminte goale

Un ritual antic din China le da mari batai de cap autoritatilor. Tot mai multe sesizari cu privire la traficul de cadavre sunt primite din partea familiilor celor decedati.

Potrivit traditiilor stravechi, un barbat care nu a fost casatorit trebuie inmormantat alaturi de o femeie. Explicatia din spatele ritualului este pe cat de simpla, pe atat de controversata. In acest fel, barbatul nu va ramane singur si in viata de apoi, scrie Newser.

Iar de aici si pana la trafic de cadavre nu mai este decat un singur pas. Mii de dolari sunt tranzactionati de asa numitii “afaceristi” chinezi.

Acesta este si cazul recent al unei femei care a fost deshumata la numai trei luni de la inmormantare. Dupa incident, un intermediar a tranzactionat trupul neinsufletit pentru 3.000 de dolari si l-a vandut mai departe, unei familii, dupa ce l-a tinut intr-o morga, pentru alti 6.200 de dolari.

“Cadavrele ingropate cu ani in urma nu sunt bune de nimic, in timp ce trupurile neinsufletite, inmormantate recent, sunt valoroase”, spune liderul gruparii care se ocupa cu astfel de practici ilegale, identificat pana in prezent sub numele de Wang.

Barbatul, spun autoritatile, se ocupa in trecut cu furtul de motociclete.

In 2007, publicatia Newser furniza informatii cu privire la un alt suspect care omorase sase femei pentru a le folosi pe post de “mirese cadavru”, spunand ca “este mai usor sa omori decat sa furi alte cadavre”.

The Guardian a pornit pe urma acestor practici, in cadrul unui reportaj, inceput anul trecut, atunci cand mai multe astfel de cazuri au fost scoase la iveala.

Daca furtul de cadavre este considerat ilegal in zilele noastre, in trecut, in secolul al XVII-lea Inainte de Christos, acest lucru era permis, fiind ulterior interzis prin legile lui Mao Zedong, in 1949.

 

Sursa: Newser


VIDEO PROTVPLUS.RO