Cazul fiicei de preot care a încercat să-și ucidă iubita. De ce ar fi vrut să se răzbune

Ultima actualizare: 27-03-2019 19:27

O fată de 18 ani, elevă la un colegiu renumit din Ploieşti, este cercetată de procurori pentru că ar fi încercat să îşi ucidă cea mai bună prietenă, după un plan criminal, gândit mai multe zile.

Practic, a invitat victima la ea acasă, unde avea pregătite mai multe arme albe, după care a atacat-o brutal. Noroc, cu un vecin care a auzit strigăte disperate şi a intervenit.

Fata de 18 ani a pus la cale un plan tulbrator. A făcut rost de mai multe arme albe şi sub pretextul că vor petrece împreună câteva ore liniştite, şi-a invitat amica în vizită.

Tânăra de 19 ani nu a bănuit nimic şi a acceptat propunerea. În locuinţă s-au derulat însă secvenţe dure care au inclus o ploaie de lovituri. Salvarea victimei a venit din vecini.

Cea care a vrut să îşi omoare prietena este fiica de preot. În apartamentul în care a avut loc nenorocirea locuia însă sigură.

Politiștii au reţinut-o imediat după atac. Anchetatorii au acuzat-o iniţial de tentativă de omor, dar ulterior au decis să o cerceteze pentru loviri şi alte violențe, deşi şi-a recunoscut planul criminal. A fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile.

Relaţia dintre cele două tinere, care provin din familii înstărite şi educate, dura de mai multă vreme, spun anchetatorii.

Fata de 18 ani, elevă la un liceu de prestigiu din Ploieşti, voia să se răzbune pe prietena ei pentru că aceasta ar fi povestit lucruri nepotrivite despre legătura dintre ele.

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist: "Aspectul ei exterior şi toate acele chestii pe care transmite sunt chestii de forţă de violenţă, de ameninţări. Poate că e o dramoletă acolo sau cine ştie. Premeditat totul, gândit."

Între timp, atacatoarea s-a întors la cursuri. Conducerea şcolii susţine că până acum nu a fost anunţată oficial ca tânăra este cercetată penal.

"Va urma un program de consiliere şi comunicare permanentă cu elevii clasei cu elevă astfel încât să evităm orice eveniment nedorit. Nu se gândea absolut nimeni că s-ar putea întâmpla asemenea eveniment, elevă a fost ..este un copil foarte bun”, a spus Roxana Păun, director adjunct al Colegiului Național A.I. Cuza Ploiești.

Cele două fete au refuzat să comenteze cele întâmplate.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO