Explozie cu un mort, după ce un ieşean a găsit 2 obuze în curte şi i-a dat unul vecinului

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
bomba

Caz şocant într-un sat din Iaşi, unde un om a murit şi doi au fost răniţi în explozia unui obuz folosit pentru a tasa pământul.

Tragedia a avut loc în 2015, dar abia acum vinovaţii au fost condamnaţi, fiecare primind doi ani de închisoare cu suspendare, scrie Ziarul de Iaşi. Este vorba de doi bărbaţi de 61 şi 70 de ani din satul Mânzăteşti. Unul dintre ei a găsit în 1977 două proiectile ruseşti, din cel De-al Doilea Război Mondial, de calibrul 76 mm. A înfipt o ţeavă într-unul din obuze şi l-a folosit ca tasator prin curte, iar pe celălalt l-a dus în magazie.

În 2015, vecinul său l-a rugat să-i dea lui obuzul nefolosit şi s-a dus cu el la fierar ca să-i facă din el un tasator. După ce a fixat o bară metalică în ogiva proiectilului, fierarul a început să sudeze piesele, dar proiectilul a explodat. Fierarul a murit pe loc iar alte două persoane din atelier, inclusiv bătrânul care venise cu obuzul, au fost rănite.

Cei doi pensionari din Mânzăteşti au primit câte doi ani de închisoare cu suspendare. Nu au fost acuzaţi de ucidere din culpă deoarece anchetatorii au considerat că vina exploziei i-a aparţinut fierarului care a acceptat să sudeze proiectilul.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO