Condamnat sa moara peste doua zile, desi este nevinovat. Judecatorii refuza probele ADN

Ultima actualizare: 16-10-2012 17:20
Hank Skinner

Hank Skinner urmeaza sa fie executat miercuri, la o inchisoare din Texas. Barbatul insista ca este nevinovat si toate probele par sa demonstreze acest lucru, dar instanta refuza analiza care i-ar putea salva viata. Aflati povestea lui incredibila.

Condamnat la moarte in 1995, pentru uciderea iubitei sale si a celor doi copii ai ei, Hank Skinner pare sa aiba toate argumentele in favoarea nevinovatiei lui.

Raportul toxicologic din ziua crimei demonstreaza ca barbatul era beat si chiar drogat, aflandu-se probabil intr-o stare similara comei alcoolice, prin urmare nu ar fi putut ucide pe nimeni, scrie New York Times.

Totusi, reputatia sa de “baiat rau” pare sa-l fi condamnat din start, la fel si marturia unei foste prietene, desi aceasta si-a retras apoi declaratia.

Au mai ramas cateva ore pana la un eveniment care nu s-a mai intamplat de 35 de ani

 

Analiza unor fire de par gasite la locul crimei aparatau ca acestea apartineau altcuiva, nu lui Skinner. In loc sa continue cautarea altor suspecti, autoritatile au luat decizia socanta de a opri analiza altor probe.

Declaratiile unor martori, care relatau comportamentul suspect al unchiului victimei nu au fost luate in seama. Nici faptul ca aceste o amenintase cu moartea in repetate randuri.

Desi  Skinner a cerut sa se faca si teste ADN din probele gasite asupra victimelor, avocatul lui nu a transmis mai departe solicitarea.

Ulterior, el a mai cerut analliza ADN in repetate randuri, oferindu-se chiar sa plateasca toate cheltuielile necesare, dar instanta l-a refuzat.

S-a indragostit de ea cand avea 12 ani. Dupa alti 18 ani a revazut-o si a luat-o de nevasta

Motivatia este la fel de bizara: judecatorii sunt convinsi ca aceste teste nu ii vor dovedi nevinovatia, insistand pe faptul ca solicitarea lui mai fusese refuzata anterior.

Prin urmare, lui Skinner nu i-a mai ramas decat sa spere intr-un miracol. Mai multe persoane s-au mobilizat ca sa-i sustina cauza si deja s-au adunat 131.000 de semnaturi, care cer aprobarea testelor ADN.

Daca va fi executat si ulterior se va dovedi ca era nevinovat, Hank Skinner se va alatura unei seri negre de erori judiciare soldate cu moartea unor oameni.

In anul 2004, Cameron Todd Willingham a fost executat, fiind condamnat pe baza unor probe putin credibile, dupa cum au recunoscut chiar autoritatile anul acesta.

Cel mai recent caz este cel al lui Troy Davis, executat recent, in ciuda unor mari dubii privind vinovatia lui.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO