Caz șocant în Iași. Băiat de 15 ani, acuzat de crimă după ce a sărit să-și apere tatăl

Ultima actualizare: 17-10-2019 17:37

La numai 15 ani, un băiat din judeţul Iaşi este acuzat de crimă. A sărit în apărarea tatălui său, care se luase la bătaie cu un bărbat, şi l-a injunghiat mortal pe rivalul părintelui său.

Adolescentul a fost ridicat de procurori şi dus la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi, unde va fi supus unei expertize psihiatrice.

Incidentul s-a petrecut într-o comună la 50 de km de Iaşi. Victima şi cu tatăl adolescentului s-au dus acasă la cel din urmă şi au început să se cinstească. După mai multe pahare de băutură, cei doi au început să se certe şi puţin a durat până s-au luat la bătaie, de faţă cu băiatul.

Tânărul n-a stat pe gânduri şi l-a atacat pe bărbatul care îl lovea pe tatăl său cu un cuţit. Adolescentul l-a înjunghiat de mai multe ori, iar victima s-a prăbuşit într-o baltă de sânge.

Băiatul va fi suspus acum unei expertize psihiatrice, iar dacă se va dovedi că avea discernământ în momentul comiterii faptei, va fi internat într-un centru de detenţie pentru minori.

Trupul bărbatului va fi supus unei expertize medico-legale pentru a se vedea care a fost cauza exactă a decesului. Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar penal pentru omor, iar pentru această infracțiune, pedeapsa este de până la 25 de ani.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO