Casa unei mame cu 4 copii din Iași, incendiată de partenerul femeii. „Banii munciţi s-au dus într-o oră”

Ultima actualizare: 09-11-2020 17:50

Tragedie într-o familie din judeţul Iaşi, în prag de iarnă. O mamă şi patru copii au rămas pe drumuri, după ce casa în care locuiau a luat foc, din cauza partenerului femeii.

Incendiul a făcut scrum locuinţa, şi aşa sărăcăcioasă, în mai puţin de o oră. Individul, acuzat că a pus focul intenţionat, a fost reţinut de procurori azi-noapte, în timp ce încerca să fugă din ţară.

Incendiul s-a produs în toiul nopţii, în comuna Tomești din Iaşi. Flăcările, înalte de peste trei metri, au înghiţit locuinţa în mai puţin de o oră, pentru că vântul înteţea focul.

Vecină: „A venit şi i-a dat foc, a aruncat cu benzină”.
Reporter: „De ce ar fi făcut asta?”
Vecină: „Nu ştiu”.
Reporter: „Din gelozie?”
Vecină: „Probabil din gelozie. Era îngrozitor, eram toţi ieşiţi, că era butelia în casă şi ne temeam că... Butelia încărcată... Ne temeam că explodează butelia. Norocul ei a fost că a fost o fetiţă mai mare de a mea în casă, cu dânsa, şi stăteau de vorbă şi fetiţa a ieşit afară, că lătrau câinii, şi i–a zis: arzi. Când au ieșit afară, podul ardea în flăcări”.

Rămasă pe drumuri, cu patru copii, femeia este disperată. Abia venită din străinătate, unde a trudit în agricultură, şi-a ridicat singură locuinţa modestă. După o ceartă cu partenerul de viaţă, individul ar fi ameninţat-o că se va răzbuna crunt.

Reporter: „Acum aveţi unde să staţi?”
Carmen Munteanu, victima: „Casa e făcută scrum. O să stau pe aici, într-o cameră”.
Reporter: „Aveţi şi copii mici”.
Carmen Munteanu: „Am şi nepoata de 5 luni, faţă de 15 ani, încă una de 12 şi băiatul de 8”.
Reporter: „Și acum?”
Carmen Munteanu: „Şi acum e scrum. De la o ceartă, probabil gelozia, nu ştiu ce a fost în capul lui. Mi-am dat seama că pocneşte podul, că nu dormeam. Banii munciţi s-au dus într-o oră, nici o oră”.

Trei dintre copiii femeii sunt bolnavi şi sunt internaţi în spitalul de pediatrie, cu diverse afecţiuni medicale. Cazul a ajuns în atenţia asistenţilor sociali, iar autorităţile locale caută soluţii, pentru că oamenii să nu rămână pe drumuri.

Ştefan Timofte, primarul comunei Tomești: „O să încercăm să îi ajutăm, o să le cumpărăm noi material lemnos, geamuri, table, ce mai e nevoie. Este o situaţie foarte grea acolo, sunt vreo 4-5 familii care locuiesc acolo, nici nu au acte în regulă acolo, nici măcar act de proprietate. Sunt foarte mulţi copii acolo, este un caz greu şi dificil”.

Între timp, suspectul a fost prins de procurori într-un microbuz, pe când încerca să iasă din ţară şi să ajungă în Franţa. Acum, bărbatul este acuzat de tentativă de omor, faptă pentru care riscă între 10 şi 25 de ani de puşcărie.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO