Anchetatorii inca nu au niciun suspect in cazul profesoarei ucise, gasita pe Transfagarasan. Care este cauza mortii

16-05-2016 12:41

Profesoara de sport, gasita fara viata pe Transfagarasan, a fost ucisa prin strangulare - este singurul lucru pe care il pot spune anchetatorii, la o saptamana dupa trista descoperire.

Nu au niciun suspect, pentru ca timp de 7 zile nu au reusit sa stea de vorba cu singurul om de care femeia se temea - un nepot de la care primise amenintari.

Barbatul respectiv era suparat ca matusa de 98 de ani, pe care Viorica o ingrijea, voia sa-i lase ei toata averea: o casa si mai multe terenuri la Bran.

Viorica Borzos, gasita moarta pe Transfagarasan, avea planuri clare pentru week-endul trecut, cand a fost ucisa. Voia sa mearga la Bran, sa rezolve o problema la alimentarea cu curent electric a casei matusii, spun apropiatii. Sambata era in viata, dar apoi nu a mai raspuns la telefon. Nimeni nu stie daca a mai ajuns la Bran si ce s-a intamplat acolo.

Ioan Sorin Buksa, directorul Colegiului Remus Radulet Brasov: "Ca merge la Bran-Moeciu sa se intalneasca cu un electrician sa repare ceva la contoarul electric. si de atunci nicio veste. Firul e pana aici."

Nu avea drum pe Transfagarasan - unde acum o saptamana i-a fost gasit trupul, pe marginea drumului. Si chiar facuse planuri pentru saptamana ce urma: sa stea langa matusa ei, de teama amenintarilor pe care le primea de la un nepot care, spun cunoscutii, isi dorea mostenirea.

Camelia Trandbaur, colega victimei: "Mi-a spus ca doarme pe un pat pliant langa matusa pentru ca le-a amenintat de multe ori, le-a spart usa, le-a luat o suma mare de bani matusii."

Rudele care vizau averea matusii de 98 de ani si care locuiesc in Italia au venit in tara s-au grabit sa o viziteze pe batrana la spital, unde se afla, dar nu s-au aratat interesate sa o inmormanteze pe profesoara de sport. Trupul acesteia se afla inca la Serviciul de medicina legala din Sibiu si singurii care isi fac griji pentru funeraliile Vioricai sunt fostii ei colegi de la liceul Remus Radulet din Brasov.

Viorica a fost vazuta ultima data in urma cu o saptamana, la un concert, in Piata Sfatului, in compania unui barbat. A doua zi, trupul ei a fost descoperit pe marginea drumului, la intrarea pe Transfagarasan. Extrem de trist e ca de atunci nimeni nu s-a interesat de formalitatile de inmormantare si nimeni nu a venit la Morga din Sibiu. Viorica si-a dedicat viata profesiei. Nu s-a casatorit, iar la 61 de ani, singura ruda cu care tinea legatura era sora mamei sale, o matusa de 98 de ani, pe care o vizita zilnic.

"Avea grija de mine, eu de ea... Aveam grija una de alta", spune matusa.

Acum, ca Viorica nu mai e, batrana a fost internata si va fi preluata de Serviciul Comunitar din Brasov. Femeia detine la Bran o vila si mai multe terenuri pe care avea de gand sa i le lase mostenire Vioricai, drept multumire ca a avut grija de ea. Un alt nepot, care locuieste in Italia, ar fi pus ochii pe mostenire si chiar ar fi amenintat-o pe Viorica, spun apropiatii.

"Nepotii o amenintau din cauza averii. Avea avere la Bran. Batrana stia ca Viorica are aceste probleme", spune un vecin.

Colegii profesoarei de sport, cei care au iubit-o enorm, sunt pregatiti sa se ocupe ei de inmormantare.

Ioan Sorin Buksa, directorul Colegiului "Remus Radulet": "Avem un loc de veci pregatit. Si de restul ne ocupam. Decheltuieli de si de tot, nu se pune problema niciun pic..."

"In deosebitul sau respect fata de meseria pe care o practica, doamna profesoara a dat dovada de iscusinta, talent, rabdare si multa daruire, facand o pasiune pentru munca cu copiii" - au scris colegii Vioricai pe pagina colegiului la care a fost profesoara de sport in ultimii 20 de ani.

Anchetatorii spun ca profesoara a fost omorata si cel mai probabil trupul ei a fost ulterior abandonat pe marginea soselei. Dar ancheta e inca in stadiu incipient si nu exista deocamdata niciun suspect.

Trupul profesoarei se afla inca la morga din Sibiu pentru ca niciuna dintre rude nu s-a grabit sa-l ridice ca sa o inmormanteze crestineste.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO