Televizorul care este "cu ochii pe tine". Cum poate un simplu aparat sa afle cele mai intime secrete
Imaginati-va o seara perfecta, in care stati la televizor alaturi de persoana iubita si, in timp ca va uitati la emisiunea preferata, va spuneti cele mai intime secrete. Apoi stingeti lumina si credeti ca ati ramas singuri. Dar va inselati....
Chiar daca pare un rezumat la celebrei carti a lui George Orwell, “O mie noua sute optzeci si patru”, acest scenariu este actual si realist, scrie Daily Mail.
Prin intermediul televizorului, unele companii sau unele persoane particulare pot spiona pe oricine, oricand doresc, ca sa afle tot ce-i intereseaza.
Acesta este unul din riscurile Smart TV-ului. Aflati cele mai noi stiri despre acest subiect pe Smart Nation, unde va puteti inscrie si la concurs, daca aveti inventii in domeniul tehnologiei.
Atunci cand sunt spionati prin televizor, oamenii nici nu-si dau seama de acest lucru.
Insa, cei interesati de gusturile, de nevoile si dorintele lor vor afla foarte usor ce haine poarta, de mananca si ce vise au.
Subeictul a iesit recent in atentia presei, dupa ce un consultant IT, Jason Huntley, a descoperit ca televizorul sau Smart TV marca LG incepe sa-i arate reclame personalizate in functie de interesele lui.
Jason a aflat astfel ca aparatul avea o functie numita "collection of watching info", care era activa fara ca el sa fi fost anuntat de acest lucru.
Incredibil, dar printre informatiile trimise la LG se aflau chiar si numele copiilor sai.
Cu ajutorul unui laptop, barbatul a creat o legatura intre televizor si receiverul de Internet, ca sa afle toate datele care au fost preluate fara acordul sau.
Conducerea LG din Coreea de Sud aflase care sunt emisiunile lui preferate si fiecare buton pe care el a apasat de cand a cumparat acel televizor.
Chiar si filmele de familie, pe care el le vizionase pe acest aparat, fusesera trimise la sediul LG.
Dupa ce Jason a facut public acest caz, conducerea companiei coreene a anuntat ca va incepe o ancheta.
Noile televizoare de tip Smart Tv nu mai sunt simple aparate care retransmit un semnal pe ecran.
Ele sunt mai curand computere, care se conecteaza la Internet si pot transmite informatii in ambele sensuri.
In acest fel, ele permit descarcarea de filme, conectarea la YouTube sau discutia cu un prieten prin Skype.
Dar, ca orice alt calculator, acestea pot fi foarte usor “sparte” de hackeri, mai ales ca , spre deosbire de PC-uri, ele nu au un antivirus eficient.