Peste 3.000 de turisti sunt asteptati in acest weekend la Straja, la Festivalul Oamenilor de Zapada

Ultima actualizare: 28-01-2013 07:07
om de zapada

 Sambata, in statiunea Straja va avea loc Festivalul Oamenilor de Zapada. Este vorba despre un concurs al formelor din zapada, in care copiii si adultii isi folosesc imaginatia pentru a construi masini decapotabile sau statui infatisand persoane publice.

 “Deja Festivalul Oamenilor de Zapada a devenit o traditie in statiunea montana Straja, si aduce mii de turisti in zona. Oricine, indifferent de varsta, poate participa. Trebuie imaginative si rabdare. Juriul se va plimba prin toata statiunea, va fotografia formele de zapada si va delibera”, a declarat Emil Parau, unul dintre organizatorii Festivalului Oamenilor de Zapada.

Anul trecut, marele castigator a fost desemnat un om de zapada de peste doi metri, care a fost construit de un elev impreuna cu parintii lui, chiar langa crucea din Straja. Premii special au mai primit doi frati care au construit o masina decapotabila in marime naturala si un salvamontist care a construit un snowmotel.

In acest an, organizatorii ii vor servi cu vin fiert si ceai pe concurentii care construiesc forme din zapada, iar la final toata lumea va primi premii in dulciuri. Cele mai frumoase constructii din zapada vor fi premiate cu echipamente de schi.

In total, peste 3.000 de turisti sunt asteptati in acest sfarsit de saptamana la Straja, unde locurile de cazare sunt deja rezervate in mare parte, gradul de ocupare fiind de peste 90 la suta.

"Asteptam peste 3.000 de turisti in acest sfarsit de saptamana, mai ales ca zapada este buna pentru schiat. Cei mai multi dintre turisti si-au facut rezervari din timp", a declarat administratorul vilei Alpin din Straja, Mihaita Dumitrascu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO