Un vaccin oral israelian anti-COVID-19 va începe să fie testat clinic în Africa de Sud
Compania farmaceutică israeliană Oramed a obţinut autorizaţia Africii de Sud pentru a începe, luna viitoare, testele clinice ale unui vaccin oral împotriva COVID-19, numit Oravax.
„Candidatul la vaccin împotriva COVID-19 ar putea oferi o soluţie potenţială la pandemie, fie ca doză de rapel, fie pentru cei care încă nu s-au vaccinat”, notează într-un comunicat directorul executiv al Oramed, Nadav Kidron.
Acest vaccin sub formă de pastilă „va elimina barierele pentru o distribuire rapidă şi la scară mare, ceea ce ar permite autoadministrarea sa acasă”, a precizat Kidron.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Autoritatea de Reglementare a Produselor Sanitare din Africa de Sud a început deja înscrierea pacienţilor pentru faza 1 a testelor clinice, care se va realiza la scară mai mică şi la Tel Aviv, în aşteptarea aprobării Ministerului israelian al Sănătăţii, scrie Agerpres.
Obiectivul companiei Oramed, înfiinţată la Ierusalim în 2006, este de a avansa cât mai repede posibil în faza 1 în Africa de Sud, pentru a completa cât mai rapid fazele 2 şi 3 şi a obţine aprobarea utilizării sale în procedură de urgenţă.
Kidron a subliniat că în multe ţări, mai ales din Africa, oamenii preferă pastilele în loc de injecţii, astfel încât vaccinul oral ar fi o soluţie facilă şi eficace acolo unde există rate mici de vaccinare.
Oravax este o versiune orală a unei doze unice a vaccinului candidat, dezvoltat în colaborare cu Premas Biotech, cu sediu în India, despre care s-a anunţat în martie că a generat cu succes anticorpi după administrarea sa la porci.
Se aşteaptă ca pastila să fie echivalentă cu o simplă vaccinare iniţială, având în vedere că nu va trebui depozitată la temperaturi scăzute şi va elimina necesitatea prezenţei de profesionişti care să facă injecţiile.