Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara nu mai primește pacienți din alte județe


Ultimul update: Joi 26 Martie 2020 17:46
Data publicarii: Joi 26 Martie 2020 17:46
Categorie: Stiri Sanatate

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, unul dintre centrele care tratează bolnavii de Covid-19, a anunțat că nu mai primește pacienți din alte județe.

Așa cum, de altfel, sunt trei sferturi dintre cei internați la Timișoara. În acest moment, cinci locuri din cele șase câte are în total secția de ATI a spitalului de boli infecțioase sunt ocupate, după ce starea unor pacienți s-a agravat.

Medicii de acolo se așteaptă ca numărul îmbolnăvirilor să crească și în aceste condiții nu vor avea cum să trateze un număr atât de mare de pacienți.

Până acum erau trimiși la Timișoara pacienți din Arad, Hunedoara și Caraș Severin. Drept urmare, s-a luat decizia ca începând de joi să fie internați doar bolnavi din Timiș.

Reprezentanții spitalului au mai amintit că fiecare județ a avut obligația să se pregătească pentru situația când numărul pacienților crește mult, cu un „plan alb de sănătate”.

Spitalul din Timișoara are în total 270 de locuri pentru bolnavii cu forme ușoare. Numărul paturilor de la ATI ar urmă să fie mărit cu încă 15, însă deocamdată nu au primit toată aparatura necesară.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO