Semnele bolii. Ce ne spun medicii despre modul in care arata unghiile noastre

23-05-2014 10:33


unghie

Unghiile, in functie de modul in care arata, ascund diferite boli ale organismului. 

Unghiile ne pot dezvalui o gama larga de boli, de la deficiente de nutritie la probleme grave ale rinichilor.  Doctorii au documentat in jur de 30 de aspecte diferite ale unghiilor, legate de diverse probleme medicale.

Medicul Amy Derick de la Northwestern University a vorbit despre cateva dintre ele pentru Business Insider, insa a atras atentia ca pentru fiecare caz trebuie consultat un medic si nu sa stabilim singuri un diagnostic.

1. Persoanele bolnave de emfizem sau alte afectiuni ale plamanilor dezvolta simptomul unghiilor bombate sau bulbucate. In acest caz varful degetelor este mai umflat iar unghia formeaza o curba mai pronuntata.

2. Unghiile despicate sau crapate reprezinta un semn pentru boli precum artrita sau cele legate de piele, precum eczeme sau psoriazis.

3. Unghile subtiri, care se rup usor indica o deficienta de vitamine in dieta. Practic ne arata ca alimentatia persoanei respective este deficitara.

4. Unghiile pe care apar canale orizontale sunt asociate cu stresul. De asemenea, pot aparea la pacienti dupa un tratament de chimioterapie sau la persoanele afectate de malnutritie severa sau rani de diferite tipuri.

Acest tip de unghie este legat si de activitati ce presupun schimbare de altitudine. Prin urmare pot aparea la indivizi pasionati de scufundari la adancimi considerabile sau escaladari la o altitudune mare.

5. Unghiile care au aspect de lingura, adica varful si marginile ridicate, indica o deficienta de fier in organism.

6. Unghiile care devin pe jumatate albe, pe jumatate roz ascund o afectiune legata de rinichi sau ficat. Aceste boli determina decolorari ale unghiilor si ale pielii.

7. Unghiile care se ridica de pe varful degetelor sunt legate de afectiuni ale tiroidei sau ale rinichilor.

Sursa: Pro TV

Tags: unghii, boli, semne,

VIDEO PROTVPLUS.RO