Clinicile in care s-au investit zeci de milioane de euro stau goale, fara personal si mobilier

20-02-2013 18:50

Promulgarea bugetului de stat este asteptata in spitale ca ziua de salariu. Ministerul Sanatatii are nevoie de peste 8 milioane de euro, pentru ca activitatea medicala in sectii din 3 unitati stategice din Bucuresti sa porneasca.

Este vorba despre clinici noi, in care s-au investit pana acum zeci de milioane de euro si care stau goale, in lipsa de personal si mobilier.

3,5 milioane de euro din donatii private si de la Ministerul Sanatatii au fost investiti in departamentul de cardio-chirurgie de la Spitalul de Copii Marie Curie, inca de acum doi ani.

Absolut degeaba. Sectia sta si azi inchisa, aparatura risca sa isi piarda garantia si sa se uzeze moral. Lipsesc cele 10 asistente de care este nevoie.

Directorii spun ca, oricum, nu vor putea sa angajeze mai mult de 3 medici si ca bugetul de personal exista doar la nivel de intentie.

Tot in Capitala, la doua bulevarde distanta, sta degeaba cea mai noua unitate sanitara din Romania.

Spitalul Bagdasar Arseni, reabilitat si consolidat sa reziste la un cutremur de 8 pe scara Richter, are de 5 luni lacatul pe usa.

O investitie de 20 de milioane de euro. Conducerea cere de aproape 2 luni diferenta de 5 milioane de euro, pentru paturi si dispozitive medicale.

Ministrul sanatatii spune ca va da banii, nu inainte insa de a termina de verificat un acord neachitat de peste 6, 5 milioane de euro, pentru mobilier in care sunt prevazute si 16 rezerve de lux, in valoare de 300.000 de euro.

Si la Spitalul Universitar s-au cheltuit 850.000 de euro pentru noua sectie de terapie intensiva. E goala, pentru ca sunt asteptati de asemernea banii pentru 28 de paturi si monitoare.

Responsabilul de la sanatate n-a comentat aceste situatii absurde, anuntand sec ca totul depinde de promulgarea bugetului.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO