Ministrul Sanatatii, invitat sa inaugureze o sectie complet neechipata din Spitalul Universitar

16-02-2013 19:16

Cum se incheie o investitie in sistemul sanitar? Cu apropouri, ca sa inteleaga si ministrul invitat sa inaugureze o sectie goala, ca fara paturi si echipamente medicale nu ai cum sa tratezi pe nimeni.

S-a intamplat sambata la Spitalul Universitar din Capitala, unde, dupa ce a vazut cum stau lucrurile, Eugen Nicolaescu a promis o jumatate de milion de euro pentru dotari.

Scena de astazi a fost usor stanjenitoare pentru ministrul Sanatatii, chemat sa inaugureze noua sectie de Terapie Instensiva a Spitalului Universitar. Practic, seful de la Sanatate a admirat niste pereti varuiti. Daca nu va da fonduri pentru paturi, investitia de 850.000 de euro de pana acum va fi inutila.

Catalin Carstoiu, manager Spitalul Universitar de Urgenta: "Am instistat sa fie prezenta ministrului. Scopul - sa vada spatiul terminat, care nu poate fi functional".

Asta inseamna ca Ministerul Sanatatii trebuie sa gaseasca o jumatate de milion de euro.

Poate de asemenea apropouri fine ar fi nevoie si in cazul altor investitii care stau degeaba. Cum este noua cladire consolidata din curtea Spitalului Bagadasar Arseni, care sta inchisa din octombrie anul trecut.

In total, ar fi nevoie de 500 de paturi, dar si de mobilierul destinat bolnavilor, care costa 5 milioane de euro. In tot acest timp, medicii lucreaza in conditii de Ev Mediu, iar pacientii cu suferinte cerebrale stau si cate 16 intr-un salon.


VIDEO PROTVPLUS.RO